Mersin DynEd'te Türkiye ikincisi

2012 eğitim-öğretim yılında Türkiye ikincisi oldu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Haziran 2012 13:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İl Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda yapılan ödül törenine Milli Eğitim Müdürü Gül'ün yanı sıra Şube Müdürü Erol Özdemir, DynEd İl Koordinatörü Zahid Kutlu, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Hasan Gül, ?DynEd' sisteminde geçen yıl Türkiye birincisi olduklarını, bu yıl ise Türkiye ikinciliğini kazandıklarını ifade etti. Mersin'in son yıllarda ?DynEd' sistemini en iyi uygulayan iller arasında olduğunu vurgulayan Gül, ?1 Haziran 2012 tarihi itibariyle 4. ve 8. sınıflarda toplam 141 bin 722 öğrencinin yüzde 44,23'ü, yani 62 bin 687 öğrencimiz aktif olarak ?DynEd' çalışmalarına katılmıştır. Bugün ödül almayı hak eden öğrencilerimiz 62 bin 687 öğrenci arasından seçildi? dedi.

İkinci bir dil eğitiminin önemine değinen Gül, ?İkinci bir dil eğitimini destekleyen bir kültür içinde yetişen gençlerimizden daha çok başarı bekliyoruz. Atalarımızın der ki, ?Bir lisan bin insan'. Günümüzde dil eğitimi desteklenmesine rağmen istenen seviyede olmamasının birçok nedeni var. Her şeyden önce dil eğitimi okul sınırları çerçevesinde öğretildiği için yeteri kadar ilgi görmüyor. Dil eğitimi ders dışı faaliyetlerle desteklenmelidir. ?DynEd' bu çalışmalardan birisi sadece. Dil eğitimi önündeki ikinci büyük engel ise dil ve kültür farklılığından kaynaklanan anlayış farkıdır. Bir başka sorun ise gereğine yeterince inanmadığımız bir faaliyet olarak görmemizden kaynaklanmaktadır. Giderek globalleşen ve sınırları zorlayan bir sürece doğru gidiyoruz. Dil öğrenmek artık günümüzde bir artı değil, bir zorunluluktur? diye konuştu.

Öğrencileri ve öğretmenleri başarılarından dolayı kutlayan Gül, ?Dil eğitimini günlük hayatta kullanılacak kadar yaygınlaştırmak için hedefler büyültülmeli ve öğrencilerimize bu kültür verilmelidir. Gelecekte daha da büyüyeceğiz. Tabi ki bu büyümede dil bilmenin ne kadar önemli olduğunu tahmin edersiniz? ifadelerini kullandı.

Konuşmasının sonunda öğrencilere seslenen Gül, ?Sevgili çocuklar, gelecekte ne olmak istediğinizi bilmiyorum. Ancak ne iş yaparsanız yapın, mutlaka ikinci bir dil öğrenin. Önümüzde uzun bir tatil dönemi var. Bunu iyi değerlendirin ve dil eğitimine devam edin. Öğreneceğiniz dillerle kıtalar arasında birer ?Kültür Elçisi' olmanız dileğiyle, iyi tatiller diliyorum? dedi.

Konuşmaların ardından ?DynEd' sisteminde başarı gösteren öğretmen ve öğrenciler, Hasan Gül tarafından ödülleri verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber