'100 Gülen Yüz Projesi'yle yetimlerin yüzü güldü

Kimse Yok Mu Derneği Marmara Şubesi'nin hazırladığı ?100 Gülen Yüz? projesi kapsamında İstanbul Anadolu yakasında yaşayan 100 yetim çocuk unutamayacakları bir gün yaşadı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Haziran 2012 11:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yetimlere önce birbirinden güzel ayakkabı, pantolon, tişört; çorap gibi ürünlerden dilediğini aldı. Ardından yetim çocuklar, aileleri, gönüllü ve yardımseverler ile birlikte büyük bir piknik organizasyonuna katılarak gönüllerince eğlendiler.

Şubenin Baran İyilik Merkezi'nde giyindirilen yetimler sevinçlerinin ardından Polonezköy'de bulunan piknik alanına götürüldü. Piknik boyunca doyasıya eğlenen yetim ve ailelerin sevincine Kimse Yok Mu gönüllüleri ve yardımseverlerde ortak oldu.

Piknik organizasyonu çerçevesinde, animasyon gösterileri ve yarışmalar düzenlenerek, yetimler kurulan oyun parkında gönüllerince eğlendiler. Yemekler yenildi, etkinlikte yarışmalar düzenlenip çocuklara çeşitli hediyeler dağıtıldı ayrıca alanda çocukların vazgeçilmezi olan patlamış mısır, pamuk şekeri, çikolatalar ikram edildi. Kimse Yok Mu Marmara Şubesi tarafından düzenlenen organizasyon sonrası mutluluğu gözlerinden okunan yetimler, böyle mutlu bir gün geçirmelerine vesile olan Kimse Yok Mu gönüllülerine hayırseverlere teşekkürler ettiler.

ONLARIN GÜLEN YÜZÜNÜ GÖRMEK HER ŞEY'E DEĞER

Her ay 300 aileye yardım ettiklerini söyleyen Kimse Yok Mu Marmara Şubesi Müdürü Eyüp Tok; "Bu kez yetim ve öksüz ailelerin çocuklarına yönelik bir çalışma yaptık. Bu çocuklar zaten anne ya da babalarını kaybetmişler. Hep birlikte bu çocukların akan gözyaşlarını mutluluk gözyaşlarına dönüştürmek istedik. Onlara yalnız olmadıklarını hissettirdik. Bir tür psikolojik rehabilitasyon yöntemiyle onlara giydirdik. Onların gülen yüzünü görmek her şey'e değer onlar bizim emanetimiz diye konuştu. Ayrıca bizim her daim yanımızda olan gönüllülerimize, hayırseverlerimize ve sponsorlarımıza, yetimlerimize bu mutlu günü yaşattıkları için çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Tok; tüm vatandaşları YETIM yazarak 5777'ye mesaj atarak çocuklara yardım etmeye çağırdı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber