Eskişehir büyükşehir belediyesi iddiaları cevaplandırdı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Haziran 2005 18:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Belediye Senfoni Orkestrası'nın maliyetinin, AK Parti Milletvekili Fahri Keskin'in söylediği gibi 10 trilyon lira olmadığını belirterek, "Belediye kadrosunda devletin belirlediği ücreti alarak çalışan sanatçıların yıllık maliyeti 1 trilyonu bile bulmamaktadır" dedi.

Büyükerşen, yaptığı yazılı açıklamada, "Fahri Keskin'in, Belediye Senfoni Orkestrası'nın maliyetinin 10 trilyon olduğunu söylemesi, yalanlarına ya da abartılarına Eskişehirliler'in inanacak kadar saf olduğunu sandığını göstermektedir. Belediye kadrosunda, devletin belirlediği ücreti alarak çalışan sanatçıların yıllık maliyeti 1 trilyonu bile bulmamaktadır. Keskin'in tiyatro, konser gibi sanat konularındaki kafa yapısı, ayrıca ibret verici ve esef edilecek bir durumdur. Bu kafayla AB'ye üye olmak ve uygarlık konusu arasındaki ters orantı, gerçekten Eskişehir'in talihsizliğidir" ifadelerine yer verdi.

Öte yandan, Emekli Sandığı'nın eski otogarın kendisine ait hissesini satışa çıkardığını ifade eden Yılmaz Büyükerşen, şunları söyledi:

"Bunu alanlar, belediyeyle ortak olacaklardır. Tesisi parça parça almaya kalkanların burada, şimdi yok edilen eski halkevi gibi, istedikleri tadilat, yıkıp yapmak ve istedikleri işi yapma gibi imkanları olmayacağı gibi ifrazı da sağlayabileceklerini düşünmemelerini de hatırlatmak isterim. Burayı, Eskişehir'e sağlık turizm olanağı kazandırmak, yani sıcak sularımızı değerlendirmek şartıyla bizimle ortaklık yapacak ve Emekli Sandığı hisselerine çok parayı vermeye, ayrıca tesis için gerekli bütün yatırımları yapmaya kim talip olursa, elbette o alacaktır. Eskişehir halkı da bunu istemektedir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber