Memur-Sen %6'lık zammı komik buldu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Haziran 2005 21:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memur-Sen Genel Başkanı Dr. Ahmet Aksu, açlık sınırının 527 YTL, yoksulluk sınırı 1.601 YTL olarak açıklanırken, memur ve emekliye yapılan yüzde 4.1 ile yüzde 6'lık zammı "komik" olarak nitelendirdi. Aksu, "Memur eskiden ay sonunu nasıl getireceğinin hesabını yapardı. Şimdi aldığı para 1 hafta geçmeden elinden çıkıyor" dedi.

Aksu yaptığı yazılı açıklamada, 2004 yılı toplu görüşmelerinde Kamu İşveren Kurulu'nun, bundan sonra yapılacak zamlarda az alan memura çok zam, çok maaş alan memura az zam alacağı sözünü verdiğini vurgulayan Aksu, Kamu İşveren Kurulu'ndan başbakanın yere düşen sözünü ayağa kaldırmasını istedi. Aksu, "Şu anda yapılan zam oranı gösteriyor ki, en az zammı yine memurlarımız aldı. 525.25 YTL olan en düşük maaş alan memur maaşı 31.3 YTL'lik artışla 556.60 YTL'ye çıktı. Halen 2716.2 YTL olan bir genel müdürün maaşı ise 113.6 YTL artışla 2829.80'e çıktı. Açıkça görülüyor ki, Kamu İşveren Kurulu, yine memuruna verdiği sözü tutmadı. Memur bir kez daha açlığa mahkum edildi" dedi.

Yapılan zamlarla memur maaşlarının ortalama 31 ile 45 YTL arasında arttığını hatırlatan Aksu, şunları kaydetti:

"Milletvekillerinin maaşı ise 46 YTL ile 60 YTL arasında arttı. Sayın başbakanın birkaç gün, 'Önce memura sonra vekile' şeklindeki açıklamasıyla memurlar yine ümitlendirildi. Ancak, açıklanan bu zam oranlarıyla ümitlerimiz suya düştü. Her zaman olduğu gibi önce vekilin cebi düşünülmüş, memurun cebi ise boş bırakılmıştır. Memurun yaşam koşulları giderek kötüleşiyor. Memur eskiden ay sonunu nasıl getireceğinin hesabını yapardı. Şimdi aldığı para bir hafta geçmeden elinden çıkıyor. Memurun yaşam koşullarının düzeltilmesiyle ilgili 2004 toplu görüşmelerinde birçok maddede mutabakata varıldı. Ancak bunların birçoğu yerine getirilmedi. Hükümeti bir an önce bu maddeleri yasama dönemi sona ermeden Meclis gündemine getirmesini bekliyoruz. 2005 yılı toplu görüşmelerinde memurların özlük ve mali haklarıyla ilgili olarak 2004 yılı toplu görüşmelerinde yerine getirilmeyen maddelerin hayata geçirilmesi için mücadele edeceğiz. Bu yıl toplu görüşmeler çok çetin geçecek."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber