Sağlık Bakanlığından provizyonlara ilişkin yeni genelge

Haber Giriş : 29 Haziran 2005 00:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

T.C.
SAĞLIK BAKANLIĞI
Bilgi İşlem Daire Başkanlığı

Sayı : B100BİDB-702.1.8
Konu : On-line Provizyon İşlemleri

GENELGE
2005 / 101

İlgi: 17/06/2005 tarih ve 2005/97 Sayılı Genelgemiz.

Bakanlığımıza bağlı olarak hizmet vermekte olan Hastaneler ve Semt Polikliniklerine müracaat eden Yeşil Kart, Emekli Sandığı, Bağkur ve SSK mensubu hastaların hak sahipliğinin (müstehaklık) sorgulanmasına yönelik On-line Provizyon alma işlemleri hakkında son olarak İlgi'de kayıtlı Genelgemiz yayımlanmıştır. Ancak, uygulamada tereddütlerin giderilmesine yönelik olarak bazı hususların açıklanmasına gerek duyulmuştur.

Bakanlığımıza bağlı olarak hizmet veren Sağlık Tesislerine müracaat eden hastalar eskiden olduğu gibi gerekli belgeleri yine ibraz edeceklerdir. On-line provizyon alt yapısı hazır olan Sağlık Tesislerimizde; hastanın Sosyal Güvenlik Kurumu ne olursa olsun, uygulamada şimdilik sadece Hak Sahipliği (müstahaklık) sorgulanması işlemi yapılacaktır.

Bakanlığımıza bağlı Sağlık Tesisleri, hak sahipliğinin (müstahaklık) sorgulanması dışında herhangi bir on-line işlem yapmakla yükümlü değildir. İlgi'de kayıtlı Genelgemiz Ek'inde, Ek-3'te yer alan Sosyal Sigortalar Kurumu Başkanlığı'ndan On-line Provizyon alınabilmesi için yapılacak yazılım düzenlemeleri bilgi notunun sadece birinci bölümündeki ?MÜSTAHAKLIK SORGULAMA WEB SERVİSİ? dikkate alınacaktır.

Kullanıcı Kodu ve Şifre için hastaneler, Emekli Sandığı, Bağkur ve SSK Genel Müdürlüğü'ne yazılı olarak başvuracaklardır. Kullanıcı Kodu ve Şifreye ilaveten, diğerlerinden farklı olarak SSK'dan alınacak provizyon uygulamalarının çalıştırılabilmesi için her yazılımevi bir Yazılımevi Kodu almak zorundadır. Yazılımevi Kodu'nu her yazılımcı firma ya da kişi bizzat kendisi alacaktır. Bu prosedür hakkında detaylı bilgi 14.06.2005 tarihinde SSK Genel Müdürlüğünde yapılan toplantıda katılımcılara anlatılmış olup izlenecek prosedür SSK'nun web sitesinde (www.ssk.gov.tr) yer almaktadır.

Web Servisler, İlgi Genelgemiz Ekindeki bilgiler çerçevesinde belirtildiği gibi hazırlanacak, Hastane Bilgi Sistemi Uygulama Yazılımına sahip tüm Hastane ve Semt Polikliniklerinin kullanmakta oldukları yazılımlardaki uyarlamalar, teknik destek ve bakım hizmeti alınan firmalarla yapılan sözleşmeler çerçevesinde; en geç 1 Temmuz 2005 tarihinde yaptırılmış ve testleri tamamlanmış olacaktır. Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.

Prof. Dr. Necdet ÜNÜVAR
Bakan a.
Müsteşar

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber