Numan Şeker: Eğitim sezonu kötü anılarla sona erdi

Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Eğitim Bir-Sen Bursa Şube Başkanı Numan Şeker, 2012?2012 eğitim-öğretim yılının kötü anılarla sona erdiğini ileri sürdü.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Haziran 2012 15:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sendika binasında basın toplantısı düzenleyen Şeker, ?2011?2012 yılı eğitim camiası adına kötü bir anı olarak geride kalmıştır. Türkiye genelinde yaklaşık 17 milyon, Bursa'da ise 545 bin öğrenci bugün karnelerini alarak tatillerine başlayacaklar. Türkiye'deki 750 bin, Bursa'da ise 23 bin öğretmen bugün eğitim-öğretim yılının son gününü tamamlamış olmalarına rağmen, ilköğretim okullarında yapılacak seminer çalışmaları sonunda, ortaöğretimde ise ortalama yükseltme sınavlarından sonra tatillerine başlayacaklar. 2011?2012 eğitim-öğretim yılı, eğitim camiası açısından sıkıntılı geçmiş, siyasilerin öğretmenleri yaralayan sözlerinin gölgesinde kalmış ve eğitimcilerin dimağında kalıcı bir yara izi bırakarak, geride kalmıştır.? dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın eğitim projelerine değinen Şeker, şöyle konuştu: ?Eğitimde dönüşüm, yeni paradigma arayışları, vesayeti deşifre etme, sivilleşme, Milli Güvenlik Dersi'ni kaldırma, 4+4+4 kesintili eğitim gibi, 28 Şubat döneminin dayattığı jakoben, devletçi, bürokratik oligarşinin emrinden milleti kurtarıp Milli Eğitim Şura kararlarını hayata geçirmesi, önem verdiğimiz ve desteklediğimiz çalışmalar olmuştur.?

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın son dönemde öğretmenlerle ilgili söylem ve tavırlarını eleştiren Numan Şeker, bu tavırların yapılan güzel çalışmaları gölgelediğini ve eğitim camiasını derinden üzdüğünü belirtti.

?Eğitim yönetiminin görevi ve eğitime yapılan yatırımların amacı; öğretmenin önündeki engelleri ve ortaya çıkan problemleri kaldırmak, işi kolaylaştırmak ve verilen eğitiminin niteliğini artıracak adımları ortaya koymaktır.? diyen Şeker, ?Eğitimin kalitesi, öğretmenin moral ve değeri kadardır. Ömrünü, kötülüklerin anası olan cehaletle mücadeleye adayan, işi ?insan' olan eğitimin temel unsuru öğretmenlerimize yapılan haksızlıklara sessiz kalmamız mümkün değildir.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber