Bakan Eroğlu: 21. yüzyıl Türkiye'nin olacak

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye'nin yıldızının parladığını, 21. yüzyılın Türkiye'nin olacağını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Haziran 2012 15:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye'nin yıldızının parladığını, 21. yüzyılın Türkiye'nin olacağını söyledi. Eroğlu, Manisa Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen Akhisar Gördes Projesi Gördes Sol Sahil Sulaması, Kula Çelengöz Göleti, Kula Bebekli Göleti, Selendi Ayanlar Göleti, Kırkağaç Aydıncık Göleti ve Alaşehir Kavaklı Göleti'nin toplu temel atma törenine katıldı. Burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin AK Parti iktidarı döneminde önemli mesafeler katettiğini ve çok değiştiğini söyledi. Türkiye'nin IMF başkanlarının devlet başkanı gibi karşılandığı dönemlerden, IMF'ye borcunu bir kalemde ödeyebilecek döneme geldiğini vurguladı.

AK Parti iktidarındaki bakanların şu anda Türkiye'yi adeta bir şantiyeye çevirdiğini, sadece kendi bakanlığına ait çeşitli yerlerde 4 binden fazla şantiye bulunduğunu belirten Eroğlu, Türkiye'nin bölünmüş yollarıyla, sağlık sistemindeki gelişimleriyle dünya ülkeleri tarafından örnek alınır hale geldiğini kaydetti. Geçmişte hizmetlerin yapılamamasında hortum ve vurgunların önemli bir yerinin olduğuna dikkat çekerek, ?Bir taraftan ilaç vurgunu, bir taraftan banka vurgunu, neticede sizlere hizmet gelemiyordu. Bu paralar, milletimizin cebinden çıkan paralarla ödeniyordu.

Geçmişteki hükümet 3,5 yılda bırakıp kaçtı, çünkü müteakip ayın memur maaşını ödeyemeyeceklerini anlamışlardı.? dedi.

Bakan Eroğlu, salona asılan "Sular İmparatoru teşekkürler" afişinden rahatsız olduğunu dile getirerek şöyle konuştu: ?Sadece DSİ bin 128 tesis açtı, bunun 226 tanesi baraj. Ben sadece İstanbul'da su yok bilirdim, İzmir'de de yokmuş, Kars'ta da yokmuş, Edirne'de de yokmuş. Biz 49 ile su götürdük. İzmir'in suyunu da buradan biz götürdük, çünkü milletten aldığımızı millete hizmet olarak götürüyoruz. Biz, millete hizmetkârlığa talibiz. Biz Manisa'nın hizmetkârıyız, Türkiye'nin hizmetkârıyız.?

Eskiden küçük bir göletin açılışına dahi başbakan düzeyinde gidildiğini, şimdi ise çok büyük işleri bile kendisinin açtığını, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yapımı tamamlanan hizmetleri açmaya yetişemediğini belirten Eroğlu, şöyle devam etti: ?11.11.2011 tarihinde 111 tesisi toplu olarak açtık. Başbakanımız, hepsini Ankara Atatürk Spor Salonu'nda tek bir düğmeye basarak açtı. 218 metre yüksekliğindeki Türkiye'nin en büyük barajı, şimdi onu da geçen 249 metre yüksekliğindeki barajı biz açtık. Bunların toplam maliyeti ise 8 milyar 365 milyon TL, eski parayla 8,5 katrilyon. Türkiye'de muazzam bir seferberlik başlattık. Hükümetimiz, Manisa'ya çok büyük önem veriyor. Burada yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır. Muhtarların talep ettiği altı tane göletin de incelemesini yaptıralım. Burada Türkiye'de 46 göletle bir rekora imza atacağız. Burası verimli topraklar. Buraya hizmet etmek boynumuzun borcu. Ağaçlandırma müjdesini vermek istiyorum. Buradan bir müjde daha var. Manisa'da bölge müdürlüğü yoktu, Doğa Koruma Millî Parklar Bölge Müdürlüğü'nü kurduk, İzmir'i de Manisa'ya bağladık. Spil, dünyanın en muhteşem dağı. Spil Dağı'nı da dünyaya tanıtacağız. İhalesini haziran ayı sonunda yapacağız. 29 milyon adet fidanı toprakla buluşturduk. 16 adet otomatik meteoroloji istasyonu kurduk. Manisa'da eğitim kalitesi çok arttı. Eğitimde de refahı yakaladı. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı bizimle yarışıyor. 2002 yılında Manisa'da 76 km. bölünmüş yol yapılmışken 2003'ten günümüze 274 km. yapıldı. İzmir'i Manisa'ya yaklaştırdık. 390 milyon TL yatırım yapan TOKİ destan yazmış, büyük kısmı da tamamlanmış. Tarım Bakanlığı, neredeyse 1 katrilyona yakın destek verdi. Bütün Türkiye'de 6,5 milyar lira sağladı. Bu sene Manisa'ya yeni bir kuvvet, yeni bir kaynak ayrılmasına bundan katkı sağlayacağız. Kula'da içme suyu arıtma tesisini bitirdik, 4 milyon 400 bin liraya mal oldu. Bugün temeli atılacak altı tesisle 73 bin dekar alan sulanacak. Toplam maliyeti 57 milyon lira. Bizim oralarda, 'Adam eksen biter.' derler, onun için sulama önemli. Su varsa hayat var, su varsa gelir var. 1 dekarda neredeyse 500-600 milyar lira; çiftçimizin cebine yılda 41 milyon lira ilave para girecek. Hizmet geldiği zaman vatandaşımızın geliri artıyor.?

Gölet projeleri arasında Eroğlu Göleti'nin de bulunduğunu aktaran Bakan Veysel Eroğlu, bu isminin kendisiyle ilgisi olmadığını, göletin yapılacağı köyün isminin verildiğini anlattı. Tesislerin temeli atılırken bitirme tarihini almalarının kendi usulleri olduğunu ifade eden Eroğlu, eskisi gibi fona devredilen veya görev zararı diye yapılan hortumlamalara kendi dönemlerinde rastlanmadığını kaydetti. Eroğlu, ?2014 yılına kadar beklemeye tahammülünüz var mı? Yok. Biz 2013 yılı içinde bu tesislerin bitirilmesini istiyoruz.? dedi. Tesislerin müteahhitlerini sahneye çağırarak, hizmetlerin bitim tarihleriyle ilgili pazarlık yaptı.

Törende konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi ise AK parti iktidarının şehirlerin kalkınmasının yanında kırsal kalkınmayı da önemsediğini söyledi. El ve gönül birliğiyle Manisa'yı daha ileriye taşıyacaklarını ve geliştireceklerini belirten Tanrıverdi, ?Manisa, hakettiği yere ulaşacak. Bizden önceki dönemlerde kim taş üstüne taş koymuşsa teşekkür ediyoruz ancak Manisa'nın ihmal edilmiş ve unutulmuş bir şehir olduğunu belirtmek isterim. 10 yıllık süre içinde unutulmuşluğu ortadan kaldırmak için çalışmalarımızı yaptık. Teşekkürlerini ifade ederken sandıkta da teşekkürlerini gösteriyorlar.? şeklinde konuştu.

Vali Halil İbrahim Daşöz de suyun toprakla buluşma gününü, bereketli bir günü yaşadıklarını, Manisa'nın önemli hizmetleri arka arkaya aldığını ifade etti.

DSİ Genel Müdürü Akif Özkaldı, hizmetler içinde en önemlisinin Gördes Sol Sahil Sulaması olduğunu, proje tamamlandığında sulama maliyetinin düşeceğini ve ürün artışı sağlanacağını ifade etti.

Konuşmaların ardından Bakan Eroğlu, protokol üyeleriyle birlikte görüntülü canlı bağlantıyla tesislerin olduğu yerlere bağlanarak temellerini attı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber