Yalova'daki ana oğul cinayeti davası 1 Ağustos'a erteledi

Yalova'da, Ocak 2006'da, anne ve oğlunu evlerinde öldürdükleri iddiasıyla 6 yıl sonra yakalanan 2 sanığın yargılanmasına başlandı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Haziran 2012 15:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yalova Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasında, "Bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürme, nitelikli olarak konut dokunulmazlığını ihmal etme, silahla yağma, tasarlayarak öldürme" suçlarından tutuklu Erkut Acar (33) ve Hüseyin Demir, (27) hakim karşısına çıktı.

Naciye Yiğit ve oğlu Sinan Yiğit'i evlerine öldürdükleri ileri sürülen sanıklar, duruşmada olay gecesini anlatırken birbirlerini suçladı.

Sanıklardan Erkut Acar, cinayetleri Hüseyin Demir'in işlediğini, kendisini tehdit ettiği için bugüne kadar suskun kaldığını söyledi.

Olay akşamı Bakkal Sinan Yiğit ile Hüseyin Demir arasında 'homoseksüel' suçlaması nedeniyle tartışma yaşandığını belirten Acar, "Bunun üzerine Hüseyin Demir, sinirlenerek bakkaldaki ekmek bıçağını Sinan Yiğit'in boğazına sapladı" dedi.

Acar, Naciye Yiğit'in de Hüseyin Demir tarafından boğazının kesilerek öldürüldüğünü, kendisinin orada bulunmasına rağmen aldığı tehdit nedeniyle suskun kaldığını ifade etti.

Diğer sanık Hüseyin Demir de Erkut Acar'ın madde bağımlısı olduğunu iddia etti. Acar'ın, bakkalı borç para vermemesi nedeniyle öldürdüğünü iddia eden Hüseyin Demir, "Daha sonra evdeki annesini de öldürüp para aradı. Olayın gün yüzüne çıkmaması için de beni tehdit etti" diye konuştu.

Mahkeme başkanı, avukatların daha detaylı savunma hazırlamaları ve sanıkların telefon kayıtlarının tespiti için davayı 1 Ağustos'a erteledi.

Davaya, öldürülen Naciye ve Sinan Yiğit'in ailesiyle yine aynı kişiler tarafından öldürüldüğü iddia edilen Fatih Geçer'in ailesi de katıldı.

Naciye Yiğit'in kızı Fatma Çırpan (58) duruşma sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, cinayeti işleyenlerin ağır cezalara çarptırılması gerektiğini ifade ederek, "Annemle kardeşimi rahat rahat içeri girip kesen insanların da yaşam hakkının olmaması gerekir" dedi.

-Olay-

Yalova-da 24 Ocak 2006 tarihinde işlenen Naciye Yiğit ve oğlu Sinan Yiğit cinayetleri 6 yıl sonra aydınlatılmıştı. Olayla ilgili geniş çaplı bir soruşturma yürüten Yalova Emniyet Müdürlüğü ekipleri, cinayetin 6. yılı olan 24 Ocak 2012 tarihinde olayın zanlıları Erkut Acar ve Hüseyin Demir'i yakalamıştı. Zanlıların emniyetteki ifadeleri sonrasında 2005 yılının Ağustos ayından bu yana kayıp olan Fatih Geçer'i de öldürdükleri ortaya çıkarılmıştı.

Fatih Geçer'in cesedi Paşaköy'deki boş bir arazide bulunmuş, çıkarılan kemikler incelenmek üzere Adli Tıp Kurumu'na gönderilmişti. Fatih Geçer ile ilgili davanın ise Adli Tıp Kurumu'ndan gelecek rapor doğrultusunda açılacağı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber