Beş mavi bayraklı ilçenin sakinleri deniz kirliliğinden şikayetçi

Balıkesir'in Burhaniye ilçesindeki bin 803 konutlu Oranj Sitesi sakinleri, denizin kirli olduğunu söyleyerek eylem yaptı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Haziran 2012 15:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Balıkesir'in Burhaniye ilçesindeki bin 803 konutlu Oranj Sitesi sakinleri, denizin kirli olduğunu söyleyerek eylem yaptı. Daha önce dört ve bu yıl da bir plajına, temizliği simgeleyen mavi bayrak verilen ilçenin bazı sahillerinde kirlilikten dolayı denize girilemediğini belirterek, artık siyah bayrak çekilmesi gerektiğini savundular.

Ellerinde dövizlerle sahile inen bir grup Orjan Sitesi sakini, alkış ve sloganlarla deniz kirliliğini protesto ederek, Burhaniye Belediye Başkanı Fikret Akova'nın orada denize girmesini istedi. Bir açıklama yapan Orjan Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Teyfik Baltacı, elindeki plastik şişeye doldurduğu deniz suyunun kirliğini göstererek, "Bunda yüzülebilirse gelin yüzün. Buna mavi bayrak verilebilir mi? Biz temiz çevre istiyoruz. Sağlıklı yaşamak istiyoruz. Gelecek nesillerimize sağlıklı ortam bırakmak istiyoruz. Devlet görevlilerini, yetkilileri göreve davet ediyoruz. Bin 803 konutlu sahil sitemizde, yaz sezonunda 6 bin nüfusa kadar insan yaşamakta, tabii buna yaşamak deniyorsa. Biz burada denize girmeye çalışıyoruz ama giremiyoruz." dedi. Site sakinleri de, "Şu vaziyette nasıl gireceğiz? Görüyorsunuz denizin halini, suyun rengini. Lütfen bunu görmeyenler, cinayet işlediklerini bilsin. 78 yılında buraya gönül verdik, burada yaşlanmak istiyoruz. Başkan Akova buranın turizmine değer versin, ondan sonra Burhaniye'deki taşları döşesin. Bütün esnaf, burası sayesinde geçiniyor. Yazlıkçılar, evlerini bırakıp gitmeye başladı. Bu gidişle Edremit Körfezi boşalacaktır." şeklinde konuştu.

Burhaniye Belediye Başkanı Fikret Akova ise geçen yıl dört olan bayrak sayısını bu yıl beşe çıkardıklarını belirterek şunları kaydetmişti: "İskelede yat limanına da mavi bayrak almak istiyoruz. İlçemizde deniz ve çevre temizliğine önem veriyoruz. Arıtmamızı en iyi şekilde çalıştırıyoruz. Mavi bayrakları Ören, Öğretmenler Mahallesi, Orient ve Artemis plajlarına 1 Temmuz'da çekeceğiz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber