TEÇ-SEN üyeleri, bakanlık önünde eylemde

Türk Eğitim Çalışanları Sendikası (TEÇ-SEN) üyesi bir grup, ?Okullar tatile memurlar greve' sloganıyla Milli Eğitim Bakanlığı önünde yarım günlük iş bırakma eylemi yaptı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Haziran 2012 16:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bakanlık önünde toplanan TEÇ-SEN üyeleri, ?Milli Eğitim Müdürlüklerinde grev var' pankartı açıp, ?Yetkiyi aldınız, memuru sattınız' sloganları attı.

TEÇ-Sen Genel Başkanı Ümit Demirel, eğitim çalışanlarının sorunlarının çözümü, haklı taleplerinin yerine getirilmesi için toplandıklarını belirtti. Demirel, "Bu amaç doğrultusunda eğitim çalışanlarının özlük, sosyal ve Mali haklarının talebi için sendikamız genel merkez yönetim kurulunca Türkiye genelinde yarım günlük genel grev yapılmasına karar verilmiştir." dedi.

Bakanlık önünde "4+4'lük Foscar Ödül Töreni" yazılı kürsü kuran grup, temsili olarak 2012 yılının "En iyi oyuncuları" ödüllerini dağıttı. Bu kapsamda, ödüle, toplu sözleşme masasında birlikte hareket etme becerisini gösteremediği belirtilen 'Toplu Sözleşme Masalı' filminin oyuncuları ile 'sözde yetkili sendika ve konfederasyonları' layık görüldü. 2012 yılının "En iyi filmi ve senaryosu" ödülünü Kamu İşveren Kurulu'na verirken, "En iyi düeti" ödülünü ise Kamu Görevlileri Hakem Heyeti'ne verildi.

Açıklamanın ardından grup üyeleri olaysız bir şekilde dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber