Bakan Şimşek ve Sabancı, öğrencilere karne verdi

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kadın iş gücünü ve kadına yönelik girişimlerini önemsediklerini belirterek, ?2002 yılında Türkiye'nin tamamında 100 erkek başına düşen kız öğrenci sayısı 91'di. Bugün 100 öğrenci başına 104 kız öğrenci var.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Haziran 2012 19:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'de üniversite mezunu kızlar arasında iş gücüne katılım oranı Avrupa ortalamasının üzerindedir.? dedi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Pegasus Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, bir dizi etkinlik için Batman'a geldi. Kazım Karabekir İlköğretim Okulu'nda karne dağıtan Şimşek ve Sabancı, öğrencilere çeşitli hediyeler verdi. Öğrencilerle aynı sırada oturan Bakan Şimşek ve Ali Sabancı, daha sonra Batman Kültür Merkezi'nde genç girişimciler kurulu kursiyer sertifika törenine katıldı.

Törende konuşan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kadın iş gücünü ve kadına yönelik girişimlerini önemsediklerini belirterek, ?Bunun en iyi göstergesi, bizim eğitimde attığımız adımlardır. 2002 yılında Türkiye'nin tamamında 100 erkek başına düşen kız öğrenci sayısı 91'di. Bugün 100 öğrenci başına 104 kız öğrenci var. Bunlar tesadüfen olmamış, Sayın Başbakan'ın eşi Emine Hanım'ın başlattığı bazı inisiyatifler ve bazı STK'ların önayak olmasından kaynaklandı. Ama maalesef bu oran halen yüzde 30'un altında, Avrupa'da bu oran yüzde 60'lar civarındadır. Türkiye'de şöyle bir trend var, üniversite mezunu kızların arasında iş gücüne katılım oranı Avrupa ortalamasının üzerindedir.? dedi.

Ali Sabancı da her yıl 700 ve 800 bin arası üniversite öğrencisinin iş bulma pazarına girdiğini belirtti. Sabancı, ?Bizim bu gençlere iş bulmamız lazım, hayat sadece memuriyetle geçmiyor. Şunu biliyoruz, işsizlik yüzde 10'un altında, rakam yüksek ama Avrupa'daki bazı ülkeleri kıyaslarsak parmak ısırtıcı seviyededir. Ama maalesef gençlerde işsizlik oranı yüzde 19'dur.? diye konuştu.

Konuşmalar sonrasında, Ali Sabancı ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek kursiyerlere sertifika verdi. Salonda bulunan Batman Ticaret Odası Başkanı Osman Nasıroğlu'nun doğum günü münasebetiyle kursiyerler kendisine pasta sürprizinde bulundu. Bu sürpriz karşısında şaşıran Nasıroğlu, cebindeki sigara paketini Ali Sabancı'ya verip, bir daha sigara içmeme sözü verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber