Rektörler sınav sistemini değiştirmesine tepki gösterecekler

Haber Giriş : 29 Haziran 2005 08:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Üniversite sınav sistemi, YÖK ile Milli Eğitim Bakanlığı arasındaki gerginlikten sonra bugün de rektörler tarafından masaya yatırılacak. Rektörler, bugün yapılacak Üniversitelerarası Kurul toplantısında, YÖK'ün kendilerini dışlayarak sınav sistemini değiştirmesine tepki gösterecekler. ÖSS yapılır yapılmaz sessiz sedasız sınav sistemiyle ilgili yürüttüğü çalışmaları bir anda ortaya çıkaran ve karara bağlayan YÖK, kendi üyeleri de dahil herkesi şaşkına çevirdi.

OLDU BİTTİYE GELDİ
YÖK'ün, hem Milli Eğitim Bakanlığı'ndan hem de 77 üniversite rektörünün üye olduğu Üniversitelerarası Kurul'dan gizleyerek hazırladığı ve çoğunluğun kararıyla Genel Kurul'dan geçirdiği sınav sistemi değişikliği, her iki kesiminde büyük tepkisiyle karşılandı. Hatta YÖK üyeleri ve başkanvekilleri arasında da ayrılığa sebep oldu. Bir yandan rektörler, bir yandan da Bakanlık yetkilileri böyle tartışmalı bir konu da görüş alınmadan harekete geçilmesinin yanlış olduğunu, her şeyin oldu bittiye geldiğini savundular.

REKTÖRLER TEPKİLİ
Rektörler, bugün yapılacak Üniversitelerarası Kurul toplantısında, YÖK'ün kendilerine danışmamasını gündeme getirecek. Ayrıca meslek liseleriyle genel liseler arasındaki puan farkını 30'dan 20'ye düşürmeyi planlayan ancak Kurul'dan geçirilemeyen YÖK taslağı da protesto edilecek. Rektörlerin bir kısmı, "imam hatiplere kazanç sağlayacağı", "genel liselere haksızlık yapılacağı" ve "dershaneler yönelik zaten yoğun olan talebi iyice artıracağı" endişesiyle YÖK'ün Genel Kurul'da büyük çoğunlukla geçirmeyi başardığı sınav sistemi değişikliğine de karşı olduklarını dile getirecekler.

d.b.tercüman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber