Sivas'ta dünyanın en büyük kartondan at heykelini yaptılar

Sivas'ta atık kartondan 5.5 m yüksekliğinde Truva atı yapan Üniversiteli öğrenciler dikkat çekti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Haziran 2012 22:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kendilerine ?Gereğini yapanlar genlik Kulübü? adını veren gençler, ?Atıktan sanata geri dönüşüm' adıyla Avrupa Birliği gençlik programları kapsamında proje hazırladı. Öğrenciler geri dönüşebilen atıklardan yaptıkları sanatsal çalışmalarla ilgi gördü.

Kongre müzesi bahçesinde sergi açan gençler yaptıkları ilginç heykellerle ilgi gördü. Tellerden, şişe kapaklarından çeşitli şekiller yapan en önemlisi Kartondan Truva atı yapan Kulüp üyeleri çevre kirliliğinin önlenmesi açısından önemli bir görev üstlendi.

ATIKLARDAN SANAT ESERİ

Proje sorumlusu Ömer Lütfi Tütüncü yaptığı açıklamada, dönüşebilen atıklardan (karton koliler,plastik şişeler,gazete kağıtları, metal içecek kutuları ve kompozit atıklardan) sanat eseri ürettiklerini belirterek, Lise ve Üniversiteye geri dönüşüm kutuları yerleştirdiklerini, bu kutularda biriken atıklardan da çalışma grubuyla birlikte heykeller üreterek Sivas halkıyla paylaştıklarını dile getirdi.

Atık kartonlardan Truva atı yapma fikrinin arkadaşlarıyla fikirler üzerinde tartışırken ortaya çıktığını aktaran Tütüncü, ?Karton kutuların ne kadar fazla tüketildiği ve ne kadar fazla çöpe atıldığı konuşulurken bununla ilgili neler yapılabilir diye tartıştık. Tabi ki ilgi çekmemiz gerekiyordu. Bir arkadaşımız Truva atı olsun dedi ve çalışmaya başladık. 5.5 metre uzunluğunda Truva atımız karton kolilerden oluştu.?dedi.

Çalışmaya 2 ay öncesinden başladıklarını ve atı 20 günde 20 kişinin geceli gündüzlü çalışmasıyla yaptıklarını kaydeden Tütüncü, ?3 ayda ise atıklarımızı topladık.Daha fazla eser oluşturacaktık ancak bizimde bir bütçemiz ve enerjimiz var, ancak bu kadar yapabildik? diye konuştu.

"TRUVA ATIYLA REKOR KIRDIK"

Atı yaparak rekor kırdıklarını anlatan tütüncü, ?Aslında bu at şöyle bir özellik taşıyor, internetten baktık, dünyanın en büyük karton heykeli. Boyutlarına baktık en fazla 3 m'ye kadar var, Bu heykelimizde dünyanın en büyük karton heykeli kategorisinde 1. Sırada rekoru kırdık.?ifadelerini kullandı.

Öğrencilerin Kongre müzesi bahçesinde açtığı sergi büyük ilgi görüyor.Vatandaşlar,meraklı bakışlarla sergiyi gezerken.Bazıları ise çalışmaların önünde fotoğraf çektirdi. Serginin 2 gün daha açık kalacağı belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber