MKÜ' de mezuniyet töreni

Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektörü Prof.Dr.Hüsnü Salih Güder, "Üniversite olarak sevgi saygı ve hoşgörü iklimi içerisinde öğrencilerimizi sadece kendi alanlarında değil, her alanda geliştirmeyi bir yaşam şekli kabul ettik" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Haziran 2012 00:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Güder, Tayfur Sökmen Yerleşkesi'nde düzenlenen 2011-2012 akademik yılı mezuniyet töreninde, 4 bin 55 öğrenciye diplomalarını vermenin gurur ve mutluluğunu yaşadığını söyledi.

MKÜ'nün, kurulduğu günden bu yana geçen 20 yılda gerek nitelik gerekse nicelik bakımından büyüyen, bölgenin, ülkenin bilimsel, teknolojik kültürel ve sanatsal gelişimine önemli katkılar sağlamayı, üretmeyi kendine vazife edindiğini ifade eden Güder, şöyle konuştu:

"Mustafa Kemal Üniversitesi bugün itibarıyla 29 bin 261 öğrencisine kucak açmış, 934'ü akademik ve 602'si idari olmak üzere 15 bin 54 kararlı, Çalışkan ve hoşgörülü kadrolarıyla, güç birliği, duyarlılık ve uyum içinde Türk yükseköğretim sistemi içerisinde seçkin bir yer edinmiş, dikkatleri üzerine çekmiş bir merkez haline gelmiştir. Üniversite olarak sevgi, saygı ve hoşgörü iklimi içerisinde öğrencilerimizi sadece kendi alanlarında değil, her alanda geliştirmeyi bir yaşam şekli kabul ettik. Mezunlarımızın bu değerlere sahip olmaları, en büyük övüncümüz oldu."

Güder, insana yapılan yatırımın, yatırımların en önemlisi ve uzun vadelisi olduğunu belirterek "Zahmetli, büyük sabır ve özveri gerektiren bu yatırımı yüceltme ve ilerletme hedefindeki üniversitemizin zenginliğini oluşturan en önemli öğe öğrencilerimizdir" diye konuştu.

-Vali Lekesiz-

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz de toplumların gidişatına yön veren ve gerektiğinde rotasını belirleyen en önemli gücün bilgi olduğunu vurguladı.

Üniversitelerin, milletlerin can damarlarının en başında yer alma özelliği taşıdığının altını çizen Lekesiz, "Bilginin çok çabuk eskidiği ve yenilendiği, teknolojinin sınır tanımaksızın değiştiği günümüz dünyasında artık geçmişten gelen alışkanlıklarla mezun olmak veya geleneksel yöntemlerle sadece iş bulabilmek için diploma almak anlamını yitirmiştir. Çağın gerektirdiği donanıma sahip olmak, geniş ufuklu bakış açısına ve belli bir vizyona sahip olmadan üniversiteden ayrılmak adeta dört beş yılı boşuna geçirmiş olmakla eş değerdir" dedi.

Türkiye'de demokrasinin standartları, insan haklarına saygı, temel hak ve özgürlükler, ifade ve inanç özgürlüğünün giderek yükseldiğine işaret eden Lekesiz, "Muhakkak ki güçlü bir demokrasi konusunda eksikliklerimiz vardır, olabilir. Önemli olan bu yolda atılan adımların, bundan sonra da kararlı ve istikrarlı bir şekilde atılmasıdır. Sizlerin de bu çabaları sahiplenmeniz ve destek vererek daha da ileri, güçlü bir demokrasiye ulaşmasına yardım etmeniz önemlidir" diye konuştu.

Konuşmalardan sonra, öğrencilere diplomaları dağıtıldı. Keplerini atan öğrenciler, sevinçlerini aileleriyle paylaştı.

Törene CHP Hatay Milletvekili Hasan Akgöl, Cumhuriyet Başsavcısı Adem Yazar, Belen Kaymakamı Mehmet Öz, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Başoğlu, İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç ve diğer yetkililer ile öğretim görevlileri ve veliler katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber