Erdoğan'a bağıran sicilini unutmamalı

Haber Giriş : 29 Haziran 2005 09:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Polis, Başbakan Tayyip Erdoğan'ı protesto edenlerin sicilini araştırarak, varsa suç kayıtlarını hemen açıklamaya başladı.

Son örnek, cuma günü Trabzon'da yaşandı. Erdoğan'a yumurta atmaya çalışan iki kişi, 'Karadeniz uşağı ABD uşağı olmayacak' sloganı da atınca, gözaltına alındı. Polis, Murat Bektaşoğlu ve Ethem Kütük'ün Trabzon Halkevi başkan ve üyesi olmalarının yanı sıra hırsızlık ve bölücü faaliyette bulunmaktan suç kayıtlarının olduğunu açıkladı.
Bektaşoğlu ve Kütük ise dün, terör örgütüne yardım ve yataklık suçundan sabıkalı olduklarına dair haberlerin asılsız olduğunu savunarak, başsavcılıktan aldıkları sicil kaydını dağıttı.

Bir başka olay 9 Haziran 2003'te yaşandı. Erdoğan, İstanbul'da kendini protesto eden Mehtap Yurtluk ve Ali Ergin için 'Sicilleri bozuk' dedi, polis de, iki protestocunun, bölücü ve terörist eylemlere katıldıklarına ilişkin kayıtları basına iletti.

Erdoğan, 10 Mayıs 2005' te grup toplantısında konuşurken, bir özürlü vatandaş da 'Açım, işsizim' diye bağırdı. Polis, gözaltına aldığı gencin, hırsızlık ve yankesicilikten 41 suç kaydının olduğunu açıkladı.

radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber