Şanlıurfa'dan kısa kısa

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan, Suriye'de yaşanan olayların bütün bölgeyi ilgilendirdiğini söyledi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Haziran 2012 12:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Özcan, öğretmenevinde düzenlediği basın toplantısında, kentte görev yapan ulusal ve yerel basın mensuplarıyla kent sorunları hakkında fikir alışverişinde bulundu.

Özcan, yaptığı açıklamada geçen hafta il kongresini gerçekleştirdiklerini hatırlatarak kongrede emeği geçen partililere teşekkür etti.

Suriye'de yaşanan olaylara komşu ülke olarak çok üzüldüklerini ifade eden Özcan şunları kaydetti:

"Suriyede yaşanan olaylar bütün bölgeyi ilgilendiriyor. Özellikle bölge ülkesi Türkiye'yi ilgilendiriyor. Çünkü ciddi bir sınır ve akrabalık bağımız var. Herkesin kıskandığı ilişkilerimiz vardı. Bu olayların başlamasıyla bunlar son buldu. Ümit ediyoruz ki, bu sorun bir an önce biter. Aklın yolu birdir. Halkını öldürün, halkına zulüm eden bir sistemin meşrutiyetini kaybettiğini hepimiz biliyoruz."

Göçer sorunun çözülmesi konusunda sona gelindiğini aktaran Özcan,

"Göçerlerin yaşadığı bölgeye gittiğimizde bu vatandaşların sorunlarının had safhada olduğunu gördük. Buna karşı çalışma başlattık, bu sorun kesinlikle çözüm kavuşması konusunda inanca vardık. Sorunun çözülmesi konusunda kararlılık var. Başta Bakanımız ve milletvekillerimiz bu kararlığı taşıyor. İlk toplantıyı yaptık, amacımız sorunu yaşayan insanlarla birlikte çözüm bulmak" diye konuştu.

Özcan, sorunun çözümüne ilişkin toplantıların devam edeceğini, herkesin sorunun çözümü için elinden geleni yaptığını kaydetti.

Milletvekili Özcan daha sonra polis memur İsa Altun'un uyuşturucu kullanımının zararlarını anlattığı "Bir Kereden Çok Şey Olur" adlı kitabını basın mensuplarına dağıttı.

-Resim-İş öğretmeninden fotoğraf sergisi

Resim İş Öğretmeni Pınar Tüfek Kunt, ilk kişisel fotoğraf sergisini düzenlendi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Urfacity sergi salonunda gerçekleştirilen sergide Kunt'un, kentin çeşitli mahallerinde çektiği 144 fotoğraf, sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Kunt yaptığı açıklamada, fotoğraflarla hem okuyup hem de çalışan çocukların sorunlarını anlatmaya çalıştığını söyledi.

Serginin açılışına katılan Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala, fotoğraf çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Sergi 2 gün boyunca ziyarete açık olacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber