'Muhsin Yazıcıoğlu Külliyatı' 3 cilt halinde yayımlandı

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Öznur tarafından hazırlanan 'Muhsin Yazıcıoğlu Külliyatı' 3 cilt halinde yayımlandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Haziran 2012 13:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BBP Merkez Karar Yürütme Kurulu Üyesi Hüseyin Döngel, böyle bir eseri beklediklerini ve bu eseri başta Alperenler, bütün siyasetçiler ve Türk gençliğinin okuması gerektiğini belirtti.

Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatının birçok insana örnek teşkil ettiğini ifade eden Döngel, şunları ifade etti: ?Rahmetli genel başkanımız Muhsin Yazıcıoğlu, Türk milletinin bağrından çıkardığı abidevi şahsiyetlerin son halkasındaki önemli isimlerden biridir. O, birçok hasleti bir arada taşıyan ve bu hasletlerini sadece İslam ve Türk milleti adına hasreden çağın Alpereni idi. Onun samimiyeti, yürekliliği, dünyalık adına her sınavı başarısıyla vermesi, en zor süreçlerde bile dinamik bir gençliği reel bir zeminde yönetip yönlendirmesi, ülküleri uğruna dava arkadaşlarıyla birlikte en ağır bedelleri ödemesi ve Türk siyasetinde dürüst, mert, bilgece tespit ve tenkitleriyle ferasetli ve liyakatli temsil kabiliyetiyle davasını hiçbir kırılmaya uğratmadan sürdürmesi tarihe geçmişken, bize düşen, onu anlamak ve düşüncelerini en iyi şekilde kavramaktır.?

Döngel, ?Muhsin Yazıcıoğlu Külliyatı'nın ülkücü harekete yıllarca hizmet etmiş, etmeye de devam eden genel başkan yardımcıları Hakkı Öznur tarafından hazırlanarak okuyucularla buluştuğunu belirtti. Üç ciltten oluşan bu hacimli külliyatta, rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatı, fikirleri, ülküleri, mücadeleleri, siyasi hayatı, iç ve dış politikayla ilgili değerlendirmeleri, Türk-İslam coğrafyasına bakışı, milliyetçilik, alperenlik, ülkücülük ve ülkücü hareketin tarihi seyri, Nizam-ı Alem, Türk devlet felsefesi, derin devlet, darbeler ve darbeler tarihi, Ortadoğu ve Kürt sorunu, ABD'ye, AB'ye, İsrail'e ve diğer küresel emperyalist güçlere kadar uzanan birçok meselenin detaylarıyla topluca ele alındığını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber