Fethiye Sağlık Müdürlüğü kuruldu

Sağlık Bakanlığı'nın, taşra teşkilatlanmasında yaptığı değişiklikle Muğla'nın Fethiye ilçesine sağlık müdürlüğü kuruldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Haziran 2012 14:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İlçe Sağlık Müdürü görevine, Fethiye Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Uğur Çomak getirildi. Çomak, aynı zamanda Halk Sağlığı Sorumlu Tabipliği görevini de üstlenecek.

Sağlık Bakanlığı, 2 Şubat'ta yayınladığı genelge ile taşra teşkilatlarında yeni yapılanmaya gidiyor. Bakanlığın yaptığı yeni düzenleme ile büyük ilçelere sağlık müdürlüğü birimi kurulmasının önü açıldı. Bu bağlamda, daha önce Halk Sağlığı Sorumlu Tabipliği bulunan Fethiye'ye İlçe Sağlık Müdürlüğü kuruldu. Fethiye Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı ve Organ Bağışı Koordinatörü Uğur Çomak, ilçe sağlık müdürlüğü görevine getirildi.

Göreve başlayan Uğur Çomak, "Yeni düzenleme ile sağlık müdürlükleri ve halk sağlığı müdürlükleri ayrıldı. İlçelerde de benzer uygulama yapılacak. İlçe sağlık müdürlükleri, ilçedeki hastaneler ve sağlık kuruluşlarının ve sağlıkla ilgilenen birimlerin denetimlerini yapacak. Görev, sorumluluk alanları henüz yerleşmiş değil. Şu an hem ilçe sağlık müdürü hem de toplum sağlığı sorumlu tabibi olarak görev yapacağım." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber