'Yerel Düzeyde Katılımcı Stratejik Yönetişim' projesi

Yerel düzeyde katılımcı stratejik yönetimi güçlendirmek amacıyla Türkiye'de 26 yerel yönetimde gerçekleştirilen proje kapsamında, Kütahya'da yerel yönetimler görevlilerine eğitim verildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Haziran 2012 15:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kütahya Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, "Yerel Düzeyde Katılımcı Stratejik Yönetişim" adlı projenin eğitimi, Kütahya Belediyesi Maltepe Mahallesi Sosyo-Kültürel Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Katılımcılık konusunda teorik ve uygulamalı bilgilerin verildiği toplantıda, kent konseyleri ile iletişim süreçleri yönetimi ele alındı.

İki gün süren toplantının ilk gününde sivil toplum katılım uzmanı Anke Ruige ve eğitim uzmanı Pavel Micka, katılımcılık konusunda teorik ve uygulamalı örnekleri paylaştı. Katılımcılara, yerel yönetim sürecine katılımın önemi anlatılarak, bu sürecin uygulama aşamaları hakkında sunumlar yapıldı.

Eğitimin ikinci gününde de eğitim uzmanı Sezin Üskent, katılımcılara kent konseyleri ve iletişim süreçlerinin yönetim konularında bilgi ve deneyimlerini aktardı. Bu toplantıda, kent konseylerinin daha etkin hale getirilmesi ve süreçlerde kullanılması gereken etkin iletişim yöntemleri konuları tartışıldı.

Organizasyona, Kütahya Belediyesi, Kütahya Kent Konseyi yönetici ve üyeleriyle bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Belediye ve İl Genel Meclisi üyeleri, muhtarlar katıldı.

Stratejik Yerel Yönetişim kavramı, demokratik yönetişimin hayata geçmesi, şeffaf hesap verebilir ve vatandaşlara etkin hizmet sunan yerel yönetimlerin oluşması, halkın karar alma süreçlerindeki katılımın artması konularında katılımcı araçlar geliştirmek ve araçların kullanımını özendirmek için geliştirildi. Projenin amacı, yerel düzeyde katılımcı stratejik yönetimi güçlendirmek için yönetimlerin kapasitesini iyileştirerek, Yerel Yönetim Reformunun kapsamını genişletmek olarak belirlendi.

Muhabir: Sedat Gök

Yayıncı: Mürsel Çetin

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber