KESK Genel Başkanı Evren, ?Memurlara verilecek zam bütçeye yüzde 1.8'lik bir fark getiriyor. Bu fark bütçedeki istikrarı bozmaz? dedi.

Haber Giriş : 16 Eylül 2003 23:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
KESK Genel Başkanı Evren, ?Memurlara verilecek zam bütçeye yüzde 1.8'lik bir fark getiriyor. Bu fark bütçedeki istikrarı bozmaz? dedi.

KESK Genel Başkanı Sami Evren, Uzlaştırma Kurulu'nun 2004 yılı memur zammı için belirlediği zam oranlarının bütçenin istikrarını bozmayacağını belirtti. Evren, gazetecilere yaptığı açıklamada, hükümetin çalışmalarını 1 Ekim'den itibaren izeleyeceklerini de sözlerine ekledi. Uzlaştırma Kurulu raporunun bütçeye yükünün 3 katrilyon lira olduğunu belirten Evren, şunları söyledi: ?Bütçenin 170 katrilyon lira gerçekleşmesi muhtemeldir. Dolayısıyla memurlara verilecek zam bütçeye yüzde 1.8'lik bir fark getiriyor. Bu fark bütçedeki istikrarı bozmaz.
Kaldı ki, onların istikrar dedikleri piyasanın istikrarıdır. Türkiye'de zaten kamu çalışanlarının, işçilerin, işsizlerin ve halkın istikrarı bozuktur. Piyasa istikrarının bir kere daha bozulmasında fayda var. Dolayısıyla hükümet ile yaptığımız görüşmelerde bu konuyu çözmek mümkün görünmüyor.?

Adalet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek'in, ?Gökkubbeyi bile talep ederler, onların talebi önemlidir ama bütçenin imkanları da önemlidir? sözlerine tepki gösteren Evren, KESK olarak 1 Ekim'de Meclis'i izlemeye alacaklarını ve konfederasyonun demokratik tepkisini burada dile getireceğini ifade etti.

Yeni yasama döneminde parlamentoya sunulması düşünülen ?Kamu Reformu Yasa Tasarısı?na değinen Evren, tasarının sosyal devlet olgusunu ortadan kaldırmayı ve sendikaları dağıtmayı hedeflediğini ileri sürerek, milletvekillerinin bu tasarıya geçit vermeyeceğine inandığını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber