Devrek'te Engelsiz Yaşam Merkezi temel atma töreni

Devrek'te Engelsiz Yaşam Merkezi temel atma töreninde protokol bir araya geldi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Haziran 2012 17:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Zonguldak'ın Devrek İlçesi Sazlık Çayı Mevkii Huzurevi yanında inşaatına başlanan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yaptırılan ve her birisi 12 kişilik tek kat üzerine inşa edilen idari bina dahil tamamı 6 evden oluşan "Engelsiz Yaşam Merkezi"nin temel atma töreninde protokol ve vatandaşlar bir araya geldi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından düzenlen törende konuşan Sosyal Politikalar İl Müdürü Kemal Gümrükçü, "Engellilerin hayatın her alanında kimseye muhtaç olmadan hayatlarını sürdürebilmeleri tam bir insan hakkıdır. Bu bağlamda engelli vatandaşlarımızın maruz kaldığı eşitsizlikleri ortadan kaldırmak, istihdam yoluyla özgürleşmelerini sağlamak, yaşam koşulları ve bakım hizmetlerini iyileştirmek, ön yargılarla mücadele etmek ve onlara güvenli bir gelecek sunmak Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olarak en temel gayemizdir. Bugün temel atma sevincini yaşadığımız Devrek Engelsiz Yaşam Merkezi bir süredir yatırım programında olan ancak arsa ile eksik işlemlerden dolayı hayata geçemeyen bir yatırımdı. İlimiz Milletvekili Köksal Toptan ve belediye başkanlığı döneminde destekleriyle Engelsiz Yaşam merkezi inşaatı TOKİ tarafından 2011 yılı sonlarında ihale edilmiş ve yüklenici firma tarafından 2012 yılının ilk aylarında yapım işine başlanmıştır. Bu hizmet tamamlandığında engelli bireylerimize ve ailelerine engellerine ilişkin sorunlarını çözmek ve yaşam kalitelerini artırmak üzere Bakım, Danışma, Eğitim Seminerleri, El Beceri Kursları, Sportif Faaliyetler düzenlenecek ve dinlenme imkanı sunulacaktır. 18 yaş üzeri bedensel zihinsel kadın vatandaşlarımıza yatılı hizmet verecek 12'şer kişilik 4 yaşam evi ile yaş ve cinsiyet sınırı olmaksızın 1 yaşam evi de engelli tim vatandaşlarımıza hizmet verecektir" dedi.

Düzenlenen törende konuşan Ak Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, "Belediye başkanlığım döneminde Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz, kaymakamlığımız bir araya gelerek engelli vatandaşlarımız için Engelsiz Yaşam Merkezi yapmak için on dönüm bir yere ihtiyaç oldu. Belediyeden alınan meclis kararı ile mezbaha hanenin olduğu alandan on dönüm yeri alarak Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne tahsisini gerçekleştirdik. Burada engelli vatandaşlarımız için Engelsiz Yaşam Merkezi yapılacak bu sayede bu tür sıkıntıları olan vatandaşlarımız burada rehabilite edilecek, eğitilecek ve yaşamlarını sürdüreceklerdir" dedi.

Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız ise yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Devletimizin yaptığı hizmetler onun uluslar arası alanda saygınlığı ve itibarına vatandaşların vicdani otoritesine büyük katkı sağlamaktadır. Bu alana baktığımızda her ne yapılırsa yapılsın mutlaka yeterli görmüyoruz ama devletimizin yaptığı şey bu anlamdaki sosyal hizmetlerin her türlü takibin üstünde olduğunu görmekteyiz. Bu anlamda sivil toplum kuruluşlarından da yaklaşımı vatandaşımızın geçmişten geleceğe taşıdığı o değerle beraber artı güzellikler ifade etmekte ve dolayısıyla ortaya gelen eser vatandaşımızın gönlünde uluslar arası alanda çok güzel duygunun saygı değer ve hem vatandaşımızın hem de devletimizin itibarına katkı sağlayan bir unsur olmaktadır."

Yapılan konuşmaların ardından protokol tarafından dualar eşliğinde butona basılarak ve kurdele kesilerek Engelsiz Yaşam Merkezi'nin temeli atıldı. Düzenlenen temel atma törenine; Ak Parti Zonguldak Milletvekilleri Özcan Ulupınar, Köksal Toptan ve Ercan Candan, Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, Sosyal Politikalar İl Müdürü Kemal Gümrükçü, Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, Ak Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber