Meclis Cumartesi ve Pazar çalışacak

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Haziran 2005 14:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Danışma Kurulu, TBMM Başkanvekili Sadık Yakut başkanlığında toplandı. AK Parti ve CHP'nin ayrı ayrı toplantıya çağırması üzerine toplanan Danışma Kurulu'nda anlaşma sağlanamadı.

AK Parti Grubu adına açıklamada bulunan Grup Başkanvekili Faruk Çelik, önerilerinin yarından itibaren Genel Kurul'da 3. sıraya TÜBİTAK, 4. sıraya TCK, 15. sıraya özürlülerle ilgili kanun tasarısı ve 16. sıraya da Dinleme-İzleme Yasa Tasarıları'nın alınması olduğunu, Genel Kurul'un ise yarın 11.00-23.00 saatleri arasında çalışması, çalışmaların Cumartesi ve Pazar günleri 11.00-23.00 saatleri devam etmesi olduğunu bildirdi. Çilek önerilerinin CHP tarafından kabul edilmediğini kaydederek, bunları Genel Kurul gündemine taşıyacaklarını kaydetti.

CHP Grubu adına katılan Konya Milletvekili Atilla Kart ise kendilerinin Muharrem Kılıç'ın dokunulmazlık dosyasının ele alınmasını istediklerini belirtti ve önceliklerinin Özürlüler Yasa Tasarısının Genel Kurul'un ilk gündem maddesi yapılması olduğunu belirtti.

Kart anlaşma sağlanamadığını ifade ettiği açıklamasında, konuyu Genel Kurul'a indireceklerini ve önerilerini grup önerisi olarak gündeme taşıyacaklarını kaydetti. Genel Kurul'a indirilecek önerilerden AK Parti'nin önerisinin kabul edilmesi ve dolayısıyla TBMM'nin 1 Temmuz tarihinde tatile girmemesi bekleniyor. Öte yandan, bu çalışma takvimi içinde sosyal güvenlik reformu bulunmuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber