126 bin liralık tazminat davası

Hastaneden dönüşte minibüs beklerken, bir çimento kamyonunun çarpması sonucu ölen Nafize Can'ın eşi ve çocukları, mikser şoförden yüklü miktarda tazminat istiyor.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 10 Haziran 2012 22:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Nafize Can, geçen 25 Nisan'da oğlu Mehmet Can ile Buca'da bir hastanede sağlık kontrollerini yaptırdı. Sonra Çevik Bir Meydanı'nda evlerine gitmek için minibüs beklemeye başladı. Gelen minibüsleri görebilmek için park halinde iki aracın arasına girdi. O sırada büyük bir hızla gelen 35 HB 1802 plakalı çimento mikseri kamyon, park halindeki kamyonete çarptı. Nafize Can, hastanede hayatını kaybetti. Asli kusurlu bulunmasına rağmen kamyon şoförü Tarık Keskin, serbest bırakıldı.

Aile isyan etti

Savcılık, sürücü hakkında 3 ile 6 yıl arası hapis istemiyle İzmir Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açtı. Nafize Can'ın ailesi de adliyenin yolunu tuttu. Nafize Can'ın 50 yıllık hayat arkadaşı Halil Can, çocukları Mehmet Can ve Timur Can, Fadime Kırmızı, Ayşe Öksüz ve Vesile Nişancı, 6 bin lirası maddi, 120 bin lirası manevi olmak üzere toplam 126 bin liralık tazminat davası açtı. Şoförün serbest kalmasıyla acıları katlanan Can ailesi, hukuki mücadele başlattı.

Psikolojimiz bozuldu

Halil Can (72), 50 yıllık hayat arkadaşını kaybetmenin üzüntüsünü yaşarken, kaza sırasında annesinin yanında olan Mehmet Can, ?Doktor, annemin ayaklarında düzelme olduğunu söyleyince sevinçten uçmuştuk. Ne yazık ki mutluluğumuz yarım kaldı. Olaydan sonra geceleri uyku uyuyamaz oldum. Hep o an aklıma geliyor. Psikolojim bozuldu. Annem bizim evin direğiydi. Tek bir isteğim var o da asli kusurlu olmasına rağmen serbest kalan şoförün tutuklanması? dedi.

BAHRİ KARATAŞ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber