Nüket Ersoy'dan öğretmenlere anlamlı mesajlar

Gaziantep Kolej Vakfı Mütevelli Kurulu Başkanı Nüket Ersoy, GKV Özel Okulları öğretmenlerinin onuruna verdiği yemekte eğitimin ve öğretmenlik mesleğinin önemine değindi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Haziran 2012 11:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları öğretmenleri yılsonu yemeğinde bir araya geldi. Zirve Park'ta düzenlenen yemeğe AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, GKV Mütevelli Kurulu Başkanı Nüket Ersoy, Yönetim Kurulu Başkanı Celal Ersoy, Şahinbey Lions Kulübü Başkanı Ziynet Fesli, GKV Mütevelli ve Yönetim Kurulu üyeleri Aysel Tokatlı, Mete Sayın ve Nurel Taner ve GKV Özel Okulları Genel Müdürü Atanur Vergili'in yanı sıra çok sayıda davetli, idareci ve öğretmenler katıldı.

Düzenlenen yemekte açılış konuşması yapan Gaziantep Kolej Vakfı Mütevelli Kurulu Başkanı Nüket Ersoy 2011-2012 eğitim öğretim yılında elde edilen başarılardan dolayı GKV'li öğretmenlere teşekkür ederken öğretmenlik mesleğinin kutsiyetine de değindi. Ersoy, ?Dünyanın en zor, ancak en kutsal görevini yerine getirerek geleceğimizi şekillendiren ve ülkemizin mutluluğu ve başarılarında çok önemli rol oynayan değerli eğitimcilerimiz Gaziantep Kolej Vakfı tarafından onurunuza verilen yılsonu yemeğinde sizlerle olmaktan büyük bir mutluluk ve onur duyuyorum. Atatürk diyor ki ?Dünyanın her yerinde öğretmenler toplumun en özverili ve en saygıdeğer öğeleridir.' Yüzyıllar öncesinde Diyojen, ?Yeryüzünde öğretmenlikten daha şerefli bir meslek tanımıyorum' demiştir. Socrates ise öğretmenin ve öğretmenliğin önemini, ?Dünyada her şeye değer biçilebilir, ama öğretmenin eserine değer biçilemez. Çünkü onun eseri hem her şeydir hem de hiçbir şeydir' diye belirtmektedir. Hz. Ali, öğretmenliğin paha biçilmez değerini en kısa ve etkili biçimde, ?Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum.' diyerek ifade etmektedir. Okullarımızın 49. Yılında ulaştığımız noktada sizlerin özverili çalışmaları ve gayretlerinizin önemi büyüktür. Yüce Önderimiz Aziz Atatürk'ün gösterdiği hedefe ulaşmanın tek yolu olan çağdaş eğitim çizgisinin görevli neferleri olarak sizlere hepimizden daha çok daha zor ama çok daha şerefli sorumluluklar düşmektedir. Bireylerin, ailelerin, kentlerin ve ulusların yarınlarını değiştirecek ve güzelleştirecek kadar önemli bir görevi üstlenmenin bilinciyle, vazifenizi en iyi şekilde yaptığınıza inanıyorum? dedi.

Ersoy, herkesin ülkesine ulusuna vefa borcu olduğunu ve bunu bir şekilde önemesi gerektiğini de sözlerine ekleyerek, ? 21. yüzyıl standartlarında güçlü ve büyük Türkiye için ülkemizin ve ulusumuzun sizlere her zamankinden daha çok ihtiyacı var. Şundan eminim ki sizler geleceği yaşayacak ve yaşatacak olan nesilleri her türlü bilgi donanımına sahip olarak yetiştiriyorsunuz. En önemlisi de ulusunu, milletini, vatanını seven ve bu değerler için her an canını vermeye hazır nesiller yetiştirmek en kutsal göreviniz olmalıdır. Bizlere miras bırakılan bu cennet ülkeye ve bizlerin çağdaş eğitim sistemiyle yetişmemizi sağlayarak bugünkü aydın toplum olmamızı sağlamış olan Ulu Önderimiz Atatürk'ümüze bu vatanı kurtarma pahasına canlarını vermiş olan şehitlerimize, atalarımıza bu eseri korumak ve yüceltmek pahasına hepimiz borçluyuz. Hepimiz bu ülkede kendimize düşün borcu dürüst ve özverili çalışarak ödemek zorundayız. Şahsen ben kendimi beni bu duruma getirmiş olan ülkeme borçlu hissediyorum ve bu borcun ağırlığını ve sorumluluğunu omuzlarımda hissetmekteyim. Onun için bu borcu bu yaşımda çalışarak ödemeye çalışıyorum. O nedenle ellerinize teslim edilen minik yavrularımıza yön verirken, onların kaderlerinin sizlerin elinde olduğunu, aslında Türk ulusunun kaderini hazırladığınızı asla unutmayınız. Sınıflarınızda eğitim verirken öğrencilerinize sosyal sorumluluk bilincini vererek, ulusal ve toplumsal değerlere yönelik iç ve dış tehditler, yeni oluşumlar karşısında tepkilerini ortaya koyabilecek öz güven duygusunu mutlaka aşılayınız. Sosyal sorumluluk duygularından yoksun nesiller, uluslarını çok kolay teslim eder gerçeği en büyük vicdani sorumluluğunuz olmalıdır? dedi.

Ersoy konuşmasının son bölümünde öğretmenlik mesleğinin önemine değinerek GKV'li öğretmen ve idarecilere teşekkür ederek, ?Okulumuzun başarısı için büyük özverilerle çalışan GKV Özel Okulları Genel Müdürü Sayın Doktor Atanur Vergili'ye ve değerli yardımcılarına, GKV Özel Liseleri Müdürü Sayın Fevzi Beşe'nin şahsında bütün lise idareci ve öğretmenlerimize, GKV Özel İlköğretim Müdürü Sayın Ali Bozgeyik'in şansında ilköğretim okulu idareci ve öğretmenlerine, GKV Anaokulu Müdiresi Sayın Neslihan Türkistanlı'nın şahsında bütün anaokulu öğretmenlerimize, yardımcı öğretmenlerimize, memurlarımıza, hizmetlilerimize, güvenlik görevlilerimize, bahçıvanımıza, şoförümüze, teknik elemanlarımıza eğitime ve geleceğin güçlü Türkiye'sine sağladıkları desteklerden dolayı teşekkür ederim. Okulumuzun üstün başarısıyla onur ve gurur duyuyoruz. Bu başarıyı başta değerli idarecilerimiz olmak üzere sizlerin özverili çalışmalarına borçluyuz. Öğretmenlerimiz, velilerimiz, okulumuz ve Gaziantep Kolej Vakfı adına özetle ülkemiz adına sizlere minnet ve teşekkürlerimi en içten duygularımla ifade etmek istiyorum. Bugün burada Ulu Önderimiz, Başöğretmenimiz kurtarıcımız, bizlere bu aydınlık günleri armağan etmiş olan eşsiz kahraman Atatürk'ü minnet, şükran ve rahmetle anmak istiyorum. Sizler öğretmen olmanın şerefini, onurunu aynı zamanda sorumluluğunu taşıyorsunuz. Sizlere bu zor yolda ülkemiz, milletimiz ve okulumuz adına başarılar diliyor, hepinizi sevgiyle kucaklıyorum ve iyi eğlenceler diliyorum. Ne mutlu öğretmen ve öğretmen olmanın bilincini taşımaya layık olana? dedi.

Nüket Ersoy eğitimde 30 yıllını geride bırakan ve çeşitli nedenlerle mesleğe veda eden GKV Özel Okulları Türk Dili Edebiyatı Öğretmeni Vildan Baloğlu'na da günün anısına bir plaket vererek hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber