Niğde Üniversitesi 'rüşvet olayı' ile ilgili açıklama yaptı

Haber Giriş : 29 Haziran 2005 15:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Niğde Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Adnan Görür, Mühendislik - Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Zarife Hanmehmet ile bir memurun tutuklandığı rüşvet olayıyla ilgili olarak, "Yargı kararı sonrası üniversite olarak biz de gerekli idari işlemi yapacağız" dedi.

Üniversitede 6. yılını dolduran ve mart ayında çıkan öğrenci affından yararlanarak okuluna dönen 4. sınıf öğrencisi M.E.'den, 3 dersten geçirme karşılığında 6 milyar lira rüşvet aldığı iddiasıyla tutuklanan İnşaat Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Zarife Hanmehmet'in çıkarıldığı mahekemede verdiği ifadede, suçlamaları kabul etmeyerek, öğrencinin derslerini geçemediği için kendisine iftira attığını ileri sürdüğü öğrenildi. Ayrıca öğrencinin, derslerden geçmek için daha önce de hatırı sayılır kişileri aracı koyduğunu ifade eden Hanmehmet'in, kimseden ders geçirme karşılığında para almadığını, 3 yıl önce de hakkında böyle bir iddia ortaya atıldığını ve aklandığını söylediği belirtildi.

Rüşvet olayına aracılık yaptığı iddiasıyla tutuklanan memur Çetin Akbaba'nın ise, öğrencinin kendisi için hocayla görüşmesini istediğini, kendisinin de iyi niyetli olarak aracılık yaptığını söylediği öğrenildi. Akbaba'nın mahkemede, "Hocanın ders başı 2 milyar lira istediğini öğrenciye ilettim. Öğrenci 6 milyar lira para bularak geldi. Parayı alarak hocayı aradım ve hoca parayı bölüm sekreterinin çekmecesine bırakmamı istedi. Parayı çekmeceye bırakıp dışarı çıktığımda polis yakaladı" dediği iddia edildi.
Niğde Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Adnan Görür ise, olayın yargıya intikal ettiğini ve bu nedenle yorum yapamayacağını ifade ederek, "Yargının vereceği karar doğrultusunda üniversite yönetimi olarak gerekli idari işlemi yapacağız. Bu tür olayların üniversitelerde olması bizleri üzmektedir. Yargının kararını bekliyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber