Bursa esnafı, dünya pazarlarına açılıyor

Bursa Muhtelif Esnaf ve Sanatkârlar Odası (MESO) Başkanı Fehmi Duban, esnafın vizyonunu geliştirmek amacıyla yurt dışı gezilerine başladıklarını belirtti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Haziran 2012 12:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa Muhtelif Esnaf ve Sanatkârlar Odası (MESO) Başkanı Fehmi Duban, esnafın vizyonunu geliştirmek amacıyla yurt dışı gezilerine başladıklarını belirtti. Duban, "İşini büyütmek ve dünyaya entegre olmak isteyen girişimci esnafımızın başka ülkeleri de görmelerini, yenilikleri ve gelişmeleri kendi gözleriyle görmelerini istiyoruz." dedi.

Duban, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte MHP İl Başkanı Hasan Toktaş'ı ziyaret etti. Kısa bir süre önce gerçekleşen kongreyle başkanlığa seçilen Toktaş'a hayırlı olsun dileklerinde bulunan Duban, oda faaliyetlerinden ve esnafa yönelik yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Esnafın dünyaya entegre olabilmesi için yurt dışı iş gezileri organize ettiklerini belirten Duban, şöyle konuştu: "Esnafımızın vizyonunu geliştirmek amacıyla yurt dışı gezilerine başladık. Önümüzdeki Eylül ve Ekim aylarında da Fas, Cezayir, Tunus gibi ülkelere ticaret gezileri düzenleyeceğiz. İşini büyütmek ve dünyaya entegre olmak isteyen girişimci esnafımızın başka ülkeleri de görmelerini, yenilikleri ve gelişmeleri kendi gözleriyle görmelerini istiyoruz. Esnafımızdan da bu yönde çok talep var. Bir de istiyoruz ki Avrupa'ya giden esnaf arkadaşımız ülkemizin gücünü ve büyüklüğünü yerinde görsün. Ülkemiz ekonomik yönden pek çok Avrupa ve dünya ülkesinden daha iyi durumda."

MHP Bursa İl Başkanı Hasan Toktaş ise parti olarak yerelde öncelikli olarak esnaf ve akademik odalarla sürekli irtibat halinde olacaklarını söyledi. MESO'nun esnafın gelişimine yönelik yaptığı çalışmaların Türkiye'ye örnek olduğunu belirten Toktaş, "Fakat ne yazıktır ki esnafımız tüm Türkiye'de olduğu gibi kentimizde de ikinci plana atılmaktadır. Bursa'nın en büyük sorunu olan trafik esnafımızı olumsuz yönde etkilemektedir." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber