Karadeniz sahil yolu, Türkiye'de ilk kez kullanılan teknik ile ilerliyor

Karadeniz sahil yolu projesinin Sinop bölümüne Türkiye'de ilk kez kullanılan bir teknikle çelik viyadükler ve fore kazıklar yerleştirildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Haziran 2012 12:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konu hakkında bilgi veren Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz, Karadeniz sahil yolu projesi kapsamında 151 kilometrelik Sinop-Samsun bölünmüş yolunun 122 kilometresinin trafiğe açıldığını söyledi. Yakakent-Gerze arasındaki yolu Ağustos ayı sonunda trafiğe açmayı hedeflediklerini ifade eden Vali Dr. Ahmet Cengiz, Samsun-Sinop arası yol çalışmalarının tamamının 2013 yılı ortalarında bitirileceğini kaydetti. Cengiz, ?Bu proje Türkiye'de ilklerin yaşandığı bir proje. Yol çalışmaları tamamen bittiğinde Samsun-Sinop arası 151 kilometre ve 1.5 saat olacak. Yakakent-Gerze arası kesimde gördüğünüz gibi çok özel imalâtlar var. Çok ciddi dolgular var. Viyadükler var. Çift tüplü bir tünel var. Şu anda 151 kilometrelik yolda 4 kesim halinde yol yapım çalışmalarına devam ediliyor. Tüneller, bin 400 metre uzunluğunda olup hedefimiz bu yolu 2012 yılında trafiğe açmaktır." dedi.

Karayolları Samsun 7. Bölge Müdürü Abdülkadir Uraloğlu, "Bu bölge sürekli heyelan meydana gelen bir yer. Burada plajı korumak için tahkimatla geçmeyip bir köprü projesi düşündük. Türkiye'de yeni denenen bir yöntemle çelik viyadükler ve fore kazıklar yerleştirerek viyadükler yaptık. Gerze ilçesine, çevre yoluna güneyden tüneller ve viyadüklerle bağlanıyor. Bu yapıyla beraber heyelanlı bir bölgede plajı koruyarak yolumuzu geçirdik ve bu uygulama dünyada ikinci, Türkiye'de de köprüler anlamında ilk uygulama." diye konuştu.

Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz'in gezisine Karayolları 7. Bölge Müdürü Abdülkadir Uraloğlu, Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, Cengiz İnşaat Genel Müdürü Kemal Ünlüer katıldı.

Karadeniz sahil yolunun Sinop bölümünün önümüzdeki sene tamamen bitirilmesi hedefleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber