Elektronik imza uygulaması 18 Temmuz'da başlayacak.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Haziran 2005 17:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Telekomünikasyon Kurumu'nca yapılan yazılı açıklamada, 5070 sayılı Elektronik İmza Kanunu'nda 23 Ocak 2005'e kadar ikincil mevzuat düzenlemeleri için süre tanındığı, düzenleme ve denetleme yetkisinin kuruma verildiği hatırlatıldı.

Telekomünikasyon Kurumu koordinatörlüğünde çeşitli çalışma gruplarından oluşan "E-İmza Ulusal Koordinasyon Kurulu" ile kamu ve özel sektör, sivil toplum kuruluşları, üniversitelerden çok sayıda kişinin ikincil düzenleme hazırlık çalışmalarına teknik ve hukuki konularda katkı sağladığı ifade edildi.

İkincil düzenlemelerin tamamlanmasından sonra Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Ulusal Elektronik ve Kriptoloji Araştırma Enstitüsü (UEKAE), E-Güven ve TÜRKTRUST'un Elektronik Sertifika Hizmet Sağlayıcısı olarak yetkilendirilmek üzere kuruma başvurduğu kaydedilen açıklamada şöyle denildi:
"Başvuruların değerlendirilmesi sonucu E-GÜVEN ve TÜBİTAK UEKAE yetkilendirildi. TÜRKTRUST'un başvurusunun değerlendirilmesi ise tamamlanmak üzere.
Telekomünikasyon Kurumu tarafından Elektronik Sertifika Hizmet Sağlayıcılığı için genel izin kapsamındaki yetki belgeleri, 18 Temmuz 2005'te devlet erkanının katılacağı bir törenle sahipl

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber