Yargıtay: Sen bana layık değilsin demek boşanma nedeni

Haber Giriş : 30 Haziran 2005 05:48, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Yargıtay'ın boşanma gerekçeleri arasında eşlerin birbirlerine ?Bana layık değilsin' ve ?Seni ailemin yanına göndereceğim, adam edeceğim' demeleri de girdi. Yargıtay, eşlerin birbirlerine karşılıklı hakaretini de ?evlilik birliğini sarsan davranış' olarak niteledi ve iki tarafı ?eşit derecede kusurlu' saydı.

Yargıtay kararına konu dava İstanbul'da yaşandı. A.K. adlı kadın davacı-davalı olduğu kocası T.K'yı ?kişiliksizlikle ve kişiliği gelişmemişlikle' suçlayarak ?Bana layık değilsin' dedi. Aynı şekilde davacı ve davalı olan kocası T.K. da anne ve babasıyla birlikte oturmak istediğini vurgulayarak ?Seni ailemin yanına göndereceğim, adam edeceğim' karşılığını verdi.

HER İKİ TARAF DA KUSURLU

Yerel Mahkeme, davayı kabul ederek, boşanmaya hükmetti. Kadının, kusurlu olmadığı şeklindeki temyizi üzerine dava, Yargıtay 2. Hukuk Dairesi'ne geldi. Eşlerin karşılıklı birbirlerine hakaret ettiklerine ve ?eşit kusurlu' olduklarına dikkat çeken Yargıtay'ın kararı özetle şöyle:

?Toplanan delillerden davacı ve davalı kadının kocasına ?kişiliksiz, kişiliği gelişmemiş, bana layık değilsin' diyerek hakaret ettiği, davalı ve davacı kocanın da karısının kendi ana ve babasının oturduğu evde oturtmak istediği, ?Seni ailemin yanına göndereceğim, adam edeceğim' demek suretiyle hakaret ettiği anlaşılmakta olup, evlilik birliğinin temelinden sarsılmasında her iki tarafta eşit kusurludur. Bu durumda her iki tarafın boşanma davasının birlikte kabulü gerekirken bu yön gözetilmeden hüküm tesisi doğru görülmemiştir.'

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber