Suriye'deki katliama fotoğraflarla dikkat çekiyorlar

Sivas'ta Suriye'de Esed güçlerinin insanları katletmesine dikkat çekmek amacıyla fotoğraf sergisi açıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Haziran 2012 18:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Özgür-Der Sivas Temsilciliği tarafından tarihi Çifte Minare yanında açılan yaklaşık 200 civarında resimde Esed rejiminin yaptığı katliamlara yer veriliyor. Askerler tarafından öldürülen çocuklar, kadınlar ve erkekler ile bol bol cenaze töreni resimlerinin yanında Beşar Esad'ın da çeşitlik karikatürlerine yer verilerek vatandaşların dikkati çekilmeye çalışılıyor.

İlgi gören resim sergisini gezen vatandaşlar oldukça duygulandıklarını belirterek, konuşmak istemedi.

Özgür-Der Sivas Temsilciliği Basın Sözcüsü Sinan Ceran yaptığı açıklamada, Sivas Özgür-Der olarak Suriye'de 2 yılı aşkın süredir devam eden katliama karşı kayıtsız kalmamayı düşünen Müslümanlar olduklarına işaret ederek, ?Bu bağlamda en son El-hule katliamında bundan 2 hafta önce yüne yüzlerce insan bıçaklanarak öldürüldü. Çoluk çocuk-kadın-erkek demeden yapıldı bu.? dedi.

?Camilerimize, inançlarımıza, değerlerimize, hakaret edildiği bir süreçte bizlerde Müslümanlar olarak asla bu haksızlığa karşı sessiz kalamazdık.? diyen Ceran, ?Bu bizim 5. etkinliğimiz. Maalesef Sivas ve Türkiye'de arzu edildiği kadar Suriye konusunda ciddi bir duyarlılığın yakalandığını söyleyemeyiz. Bu anlamda bu duyarlılığı artırmak için de resim ve karikatür sergisi açmayı düşündük kardeşlerimizle. 200'e yakın resim ve karikatür var. İnşallah akşam saatlerine kadar açık kalacak.? şeklinde konuştu.

?Rusya'nın Çin'in ve maalesef İran'ın da desteğiyle yapılan bu zulme karşı da Müslümanların hassaten çok fazla duyarlı olmaları gerektiğini düşünüyoruz.? görüşünü savunan Ceran, ?Bunu artırmak içinde kardeşlerimizle birlikte Türkiye'nin birçok yerinde konferanslar paneller basın açıklamalarıyla 2 yıla yakın bir süredir zaten bu haksızlığa karşı direnmeye devam ediyoruz ve çalışıyoruz.? ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber