Çatak'ta 'Ceviz, Bal, Alabalık ve Doğa Festivali'

Çatak ilçesinde, "Ceviz, Bal, Alabalık ve Doğa Festivali" düzenlendi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Haziran 2012 19:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çatak Kaymakamlığı ve Belediyesi'nce Kanisipi (Beyazsu) Şelalesi'nde bu yıl 3'üncüsü düzenlenen festival, renkli görüntülere sahne oldu.

Festival, ilçedeki düğünlerde şarkı söyleyip halay çeken ve yaşları 60'ın üzerinde olan 16 dengbejin gösterisi ile başladı.

Katılımcıların beğeniyle izlediği gösterinin ardından konuşan Vali Münir Karaloğlu, ilçenin tanıtımında bal, ceviz, alabalık ve doğa sporlarının önemli yer tuttuğunu belirterek, Çatak'ın bundan sonra dengbejleriyle de tanıtılması gerektiğini söyledi.

Van'ın çok güzel ve özel bir kent olduğunu vurgulayan Karaloğlu, kenti marka haline getirmek için tüm kurumlarla iş birliği yaptıklarını ve güzellikleri ön plana çıkarmaya çalıştıklarını ifade etti.

Karaloğlu, insanların son yıllarda organik gıdalara büyük önem verdiğini anımsatarak, Çatak bölgesinde yetişen bal ve cevizin de tamamen organik olduğuna dikkati çekti.

-İş makinelerinin yakılması-

Çatak'ı, Habur Sınır Kapısı'na bağlayacak karayoluyla ilgili proje çalışmalarının tamamlandığına değinen Karaloğlu, şöyle konuştu:

"Yolun ihalesi bitti. Şu anda müteahhidimiz yol çalışmalarına devam ediyor. Ama ne üzücüdür ki bundan 15 gün önce müteahhidimizin üç tane iş makinesi yakıldı. Değerli dostlar bana söyler misiniz- Bu makinelerin suçu neydi- Makine dediğin insanoğluna hizmet için yapılmış bir aygıttır. Makinenin sağcısı, solcusu, Türkçüsü, Kürtçüsü olur mu- Makineden ne istiyorsunuz- Bu makineler, insanların ekonomik gelirleri daha iyi olsun, daha mutlu olsunlar, insanlığa daha iyi hizmet versinler diye yapılmış. Makineden ne istiyorsunuz, Allah'tan korkmazlar- Kimse Kusura bakmasın. Üç makine yanar, yerine 13 makine gelir. Bu yol Allah'ın izniyle bitecektir."

Karaloğlu, konuşmasının ardından Ak Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan'ın taktığı 'puşi' ile dengbejlerle halay çekti.

Daha sonra dengbejlerin bulunduğu çadırı ziyaret eden Karaloğlu, burada dengbejleri dinledi.

Milletvekili Orhan da gelen istek üzerine dengbejlerle Kürtçe şarkı söyledi.

Çeşitli yarışmaların yapıldığı festivalde, tanıtımı yapılan ceviz, bal ve alabalık da davetlilere ikram edildi.

Festival, Çatak Çayı'nda yapılan rafting ve çeşitli gösterilerle devam etti.

Akşam saatlerinde Kardeş Türküler'in vereceği konser ile sona erecek festivale Ak Parti Van milletvekilleri Mustafa Bilici ve Fatih Çiftci, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Nurettin Alkan, Çatak Kaymakamı Ahmet Demirci, Çatak Belediye Başkanı Emin Babür, Kültür ve Turizm İl Müdürü Muzaffer Aktuğ, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ferit Dağdeviren, Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mirza Nadiroğlu ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Muhabir: Özkan Bilgin - Mehmet Yaşar Yaşin

Yayıncı: Levent Harman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber