Başbakanlık'taki atlı eylemin faturası trafik polislerine kesildi

Haber Giriş : 30 Haziran 2005 06:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bir atı ve iki köpeği ile Başbakanlık binasına kadar gelmeyi başaran Hüseyin Kurt adlı vatandaşın eyleminin faturası trafikçilere kesildi.

Ankara Valisi Kemal Önal, hayvanları fark edemeyen trafikçiler hakkında işlem yapılmasını istedi. Kurtuluş Parkı ile Başbakanlık arasında eylemcinin kullanabileceği güzergâhlarda görev yapan 13 polis, karakollara kaydırılırken; trafik ekipler amiri başkomiser ile bölge amiri komiser, trafik şubesinde kızak tabir edilen görevlere çekildi. Yaşlı eylemci, Bakanlar Kurulu toplantısının sürdüğü sırada atı ve iki köpeğiyle Başbakanlık'a kadar gelerek ?Karnım aç, odun kömür alacak param yok.? diye bağırıp yardım istemişti. Eyleme korumalar müdahale etmiş bu sırada Kurt'un köpeği bir Başbakanlık korumasını da ısırmıştı. Eylemci daha sonra gözaltına alınarak Çankaya Merkez Karakolu'na götürülmüştü.

Bu ilginç gösterinin ardından eylemcinin atı ve iki köpeği ile Başbakanlık'a kadar gelebilmesi Ankara Valisi Kemal Önal ve Ankara Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz'ın tepkisine sebep oldu. Vali Önal, atı ve iki köpeği fark edemeyen trafik polisleri hakkında gerekli işlemlerin yapılmasını istedi.

Hüseyin Kurt'un izlediği güzergâhı belirlemek amacıyla önce ifadesi alındı. Ancak alkollü olduğu anlaşılan Kurt, polisin istediği bilgileri veremedi. Kurt, polisteki ifadesinde atını Kurtuluş Parkı'nda otlattıktan sonra Sakarya Caddesi'ne geldiğini burada iki bira içtiğini anlattı. Kurt, Kurtuluş'tan hangi güzergâh üzerinden Sakarya Caddesi'ne oradan da Başbakanlık'a geldiğini söyleyemedi. Bunun üzerine Başbakanlık'a gelen güzergahtaki tüm trafik polislerinin bilgisine başvuruldu. Ancak trafik ekipleri de at ve iki köpeği görmediklerini anlattılar. İhmali görülen polisler kesin olarak tespit edilemeyince Ankara Emniyet Müdürlüğü de Kurtuluş Parkı'ndan Başbakanlık'a kadar eylemcinin gelebileceği muhtemel tüm güzergâhlarda görev yapan trafik polislerinin, atı ve köpekleri fark edip müdahale etmedikleri gerekçesiyle görev yerlerini değiştirdi. Başbakanlık güzergahındaki 13 trafik polisi karakollara ve dış ilçelere tayin edilirken faturanın bir bölümü de amirlere çıktı. Eylem sırasındaki trafik ekipler amiri başkomiser, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nde kızak görev kabul edilen nöbetçi amirliğe kaydırılırken, Kurtuluş Parkı ile Başbakanlık arasındaki güzergâhlardan sorumlu komiser de trafik şubesinde pasif görevlere çekildi.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber