30/06/2005'in önemli gündem başlıkları (güncellendi)

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Haziran 2005 09:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Başbakan Erdoğan Azerbaycan'da. Resmi törenle karşılanacak olan Erdoğan, Cumhurbaşkanı Aliyev ile başbaşa görüşecek. Heyetlerarası görüşmeler ve iki ülke arasındaki anlaşmaların imza töreninin ardından ortak basın toplantısı düzenlenecek.

-Azerbaycan Milli Meclis Başkanı ile görüşecek ve Meclis Genel Kurulu'na hitap edecek olan Erdoğan, Başbakan Raşizade ile bir araya gelecek.

- Erdoğan, Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliği'nin temel atma töreninin ardından onuruna verilecek akşam yemeğine katılacak. Erdoğan, gece Bakü'den Ankara'ya hareket edecek.

2- Cumhurbaşkanı Sezer, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özkök'ü Çankaya Köşkü'nde kabul edecek.

3- TBMM Başkanı Arınç, MÜSİAD Genel Başkanı Bolat ilegörüşecek. MÜSİAD heyeti, Sanayi ve Ticaret Bakanı Coşkun, DYP Genel Başkanı Ağar ve SP Genel Başkan Vekili Kutan'ı da ziyaret edecek.

4- CHP TBMM Grubu, olağanüstü toplanıyor.

5- Yemen'in başkenti Sana'da düzenlenen 32. İKÖ Dışişleri Bakanları Toplantısı, nihai bildirinin ve karar tasarılarını kabul edilmesiyle sona eriyor. Dışişleri Bakanı ve Başbakan ardımcısı Gül, toplantının ardından yurda dönecek.

6- Devlet Bakanı Tüzmen, Uluslararası Leshow Deri ve Kürk Fuarı ile Jean ve Spor Giyim Fuarı'nın açılışını yapacak.

7- Emekliler Haftası etkinlikleri...

- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Başesgioğlu, Emekliler Derneği temsilcileri ile Anıtkabir'i ziyaret edecek. Emekli dernekleri temsilcilerinin de bulunacağı toplantıya katılacak olan Başesgioğlu'na, emekli dernekleri temsilcileri akşam yemeği verecek.

- Emekliler Haftası dolayısıyla DİSK'e bağlı Emekli-Sen, Taksim'de basın açıklaması yapacak.

- Başesgioğlu, ayrıca ASO Başkanı Çağlayan ve yönetim kurulu üyelerini kabul edecek.

8- Yozgat Doğalgaz Dağıtım Lisansı ihalesi Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nda yapılacak. İhaleyi, Adalet Bakanı Çiçek ve Yozgat milletvekilleri de izleyecek.

9- AB Askeri Komite Başkanı Orgeneral Moschini, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özkök'ü ziyaret edecek.

10- TBMM Genel Kurulu, gündemindeki tasarı ve teklifleri görüşecek.

11- TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, özelleştirme uygulamalarının düzenlenmesine ilişkin yasada değişiklik yapan tasarı ile askerlik kanununda değişiklik öngören tasarı ele alınacak.

12- Avrupa Türk Kültür Dernekleri Birliği Başkanı Yıldırım ile Ankara Ticaret Odası Başkanı Aygün ve yönetim kurulu üyeleri DYP Genel Başkanı Ağar'ı ziyaret edecek.

13- DİE'nin, 2005 yılı birinci üç aylık dönemine ilişkin büyüme hızı ve GSMH rakamlarını açıklaması bekleniyor. DİE, 2005 Mayıs ayı dış ticaret rakamlarını da açıklayacak.

14- Çin Devlet Başkanı Hu Jiantao, Moskova'da temaslarda bulunacak.

15- NASA, Columbia uzay mekiğinin 1 Şubat 2003'te 7 astronotla yanarak yok olmasından sonra ilk kez yörüngeye uçacak Discovery'nin göreve hazır olup olmadığına dair nihai kararını verecek.

16- Güney Kıbrıs Rum meclisinde AB Anayasası oylamasının bu akşam yapılması bekleniyor.

17- Enerji araştırma ve konferans heyeti Cambridge Energy Research Associates tarafından Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu işbirliğiyle düzenlenen "Üç Denizin Hikayesi Enerji Konferansı" İstanbul'da sona erecek.

18- Türk-Yunan İş Konseyi Ortak Toplantısı ve Türkiye Ege Kıyıları ve Yunanistan Ege Adaları 6. Ekonomik Zirvesi, Atina'da başlayacak.

19- 6. Türk-Yunan Turizm Forumu Kuşadası'nda devam edecek. İki ülkenin özel sektör temsilcileri ve kamu sektör üyeleri arasında çalışma oturumu yapılacak. Basın toplantısı ile Kuşadası'ndaki oturum değerlendirilecek.

20- TMO Genel Müdürü Kemaloğlu, 2005 yılı Hububat Alım Kampanyası ile ilgili Konya'da basın toplantısı düzenleyecek.

21- "Uluslararası Atık Yönetimi ve Geri Dönüşüm Fuarı", Tüyap Beylikdüzü'nde açılacak. Fuar kapsamında "Avrupa'da Yeni Atık Yönetimi Teknikleri" konulu panel gerçekleştirilecek.

22- Toplantı...Seminer...Tören...Konser...

- GAP Girişimci Destekleme Merkezleri tarafından "GAP Bölgesinde Kadın Girişimciliği" kitabının tanıtılacağı basın toplantısı düzenlenecek.

- İstanbul Sanayi Odası'nın düzenleyeceği "Çin Pazarına Giriş Olanakları ve Fırsatlar" semineri İstanbul'da yapılacak.

- "AB sürecinde yakın yol deniz taşımacılığı ve kabotaj" konulu panel, İzmir'de gerçekleştirilecek.

- Boğaziçi Üniversitesi 138. Dönem Mezuniyet Töreni, BÜ Uçaksavar Spor Tesisleri'nde yapılacak.

-İzmir Lokantacılar ve Gazinocular Odası yönetimiyle İşkur arasında iş garantili mesleki eğitim kurslarıyla ilgili protokol imzalanacak.

- Antalya Devlet Opera ve Balesi Oda Orkestrası, Kaleiçi Mermerli Park'ta halka açık konser verecek.

- Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayındır, 1. EgeArt Sanat Fuarı ile ilgili bilgi vermek üzere basın toplantısı yapacak.

23- 15. Akdeniz Oyunları'na İspanya'nın Almeria kentinde devam

ediliyor. Oyunların 7. gününde Türk sporcuları, 15 branşta mücadele edecek.

24- Sezonun 3. "Grand Slam" mücadelesi olan 119. Wimbledon Tenis Turnuvası'na, İngiltere'nin başkenti Londra'da, tek bayanlar yarı final maçlarıyla devam ediliyor.

25- Uluslararası Turgut Atakol Erkekler Basketbol Turnuvası, Kuşadası'nda 3 maçla sürüyor.

26- 13. Balkan Gençler ve Yıldızlar Masa Tenisi Şampiyonası, İstanbul Bayrampaşa Spor Kompleksi'nde devam ediyor.

27- Uluslararası Antalya Plaj Hentbolü Festivali başlıyor.

28- Profesyonel futbol liglerinde yer alan takımlar, iç ve dış transfer çalışmaları ile yeni sezonun hazırlıklarını sürdürüyorlar. Galatasaray 100. Yıl Komitesi Başkanı Turgay Kıran, Sportif A.Ş binasında basın toplantısı düzenleyecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber