Sendika üyesi öğretmenler, Bakan Dinçer'i protesto için salonu terk etti

Bursa'da, iki eğitim sendikasına üye öğretmenler, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in telekonferans yoluyla verdiği seminer salonunu terk etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Haziran 2012 11:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Okulların tatil olmasının ardından Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenlere yönelik ?Zorunlu uzaktan eğitim semineri başlattı. Seminerin açılış konuşmasını yapan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, telekonferans yoluyla ülke genelindeki sınıf öğretmenlerine seslendi. Bursa'da da 11 ayrı okuldan sınıf öğretmenleri Yıldırım Çelebi Mehmet Lisesi'ndeki semineri takip etmek için sabah saatlerinde okula geldi. Bakan Dinçer'in konuşmaya başlamasıyla Türk Eğitim-Sen ve KESK'e bağlı Eğitim-Sen üyesi bir grup öğretmen alkışlarla salonu terk etti. Eğitim-Sen Şube Başkanı Hasan Özaydın, ?Bugüne kadar öğretmenlerin hiçbir sıkıntısıyla ilgilenmeyen Bakanı kınıyoruz.? diyerek salondan ayrıldı.

Salondaki diğer öğretmenler ise ?Burası siyaset yapılacak yer değil.? diyerek protestocu öğretmenlere tepki gösterdi. 200 kişilik salondan yaklaşık 25 öğretmen çıkarken diğer öğretmenler Bakan Dinçer'in konuşmasını dinledi.

Eğitim-Sen Şube Başkanı Hasan Özaydın, Türkiye'de 51 ilde ve ilçelerde uzaktan eğitim seminer çalışmalarında Bakan Dinçer'in konuşmasını protesto ettiklerini söyledi. Özaydın şunları kaydetti: ?Bugüne kadar Milli Eğitim Bakanlığı'nda yaptığı icraatlarla kendisini tanıyoruz. Öğretmenleri aşağılayan laflar etti. Eşit işe eşit ücret uygulamasında sadece öğretmenlere ödeme yapılmadı. Bu tür eylemlere devam ettireceğiz. Ta ki; sayın bakanın öğretmenlerden özür dilemesine kadar.?

Türk Eğitim-Sen Bursa 2 Nolu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu ise öğretmenlerin itibarsızlaştırıldığını öne sürdü. Türkoğlu, ?Bu şartlar altında öğretmenler meşru sendikalarla meşru haklarını kullanacaklardır. Sayın Bakan ve bürokratlarının öğretmenleri hiçe sayan tavrını protesto edeceğiz. Öğretmenler, yarın seçim sandıklarında hesap sorarak itibarlarını yere düşürdüğü sayın bakana hesap soracaktır. Seminer devam edecek. Bakan Dinçer'in konuşması sırasında onu dinlemek istemeyen arkadaşlarla dışarıda kalacağız. Seminer, sonra devam edecek bundan sonra da bu tür etkinlikler devam edecek.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber