Sadabat Yaz Etkinlikleri ciritçilerle coştu

?Sadabat Yaz Etkinlikleri?, Geleneksel Cirit Oyunları'yla Hasbahçe'de devam ederek, izleyicilerin heyecanını doruğa ulaştırdı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Haziran 2012 13:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Özel yetiştirilmiş atlar üzerinde maharetlerini sergileyen biniciler, ata sporunun mirasçıları olarak yürekleri ağızlara getirdi.

Belediye Başkanı Fazlı Kılıç Kağıthane'de, atalarımızdan miras kalan tarihi kültürü yaşattıklarını söyledi. Göreve geldiğinden bu yana, modern bir Kağıthane oluşturmak için projeler üretmeye çalıştıklarını belirten Başkan Fazlı Kılıç, aynı zamanda tarihi dokuyu bozmadan çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.

Geçmişiyle geleceği kucaklaştırarak mutlu bir yaşam oluşturmaya çalıştıklarını da belirten Başkan, tarihi kaynaklardan edinilen bilgilerle, ata sporları ve oyunlarına da sahip çıktıklarını belirterek, orijinallerine uygun şekilde projelendirilen tarihi kültürel mirasları, düzenlenen çeşitli etkinliklerle gündeme getirmeye çalıştıklarını söyledi. Başkan, izleyici, protokol, basın ve hakem tribünleriyle modern bir şekilde yapılandırılarak hizmete sunulan cirit sahasının da alanında Türkiye'nin tek ve örnek tesisi olduğuna vurgu yaptı.

Tarihi sporlarımızdan biri olan cirit oyunlarını her geçen yıl daha renkli bir şekilde düzenledikleri de belirten Başkan Fazlı Kılıç, ?Sadabat Yaz Etkinlikleri? çerçevesinde programa alınan ve 10 Haziran Pazar günü Hasbahçe'deki ?Cirit Sahası?nda gerçekleştirilen program bu işe ne kadar önem verdiğimiz de gösteriyor." diye konuştu.

Cirit oyunlarını AK Parti İstanbul Milletvekilleri Prof. Dr. Sevim Savaşer ve Şirin Ünal da izledi. Protokol tribününde Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç ve eşi Fatma Kılıç, İlçe Kaymakamı A. Akın Varıcıer, siyasi parti temsilcileri, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Metin Torun, Bağcılar Belediye Meclis Üyesi Hasan Elmalı, STK temsilcileri, Muhtarlar, Birim Müdürleri ve Kanaat Önderleri yer aldılar.

İlçe Kaymakamı A. Akın Varıcıer, Belediye Başkanı Fazlı Kılıç'ın kültürel ve sosyal içerikli çalışmalarını her zaman desteklediklerini söyleyerek teşekkür etti. Varıcıer, etkinliğe katılanları selamlayarak, cirit sporcularına başarılar diledi.

AK Parti İstanbul Milletvekilleri Şirin Ünal ve Prof. Dr. Sevim Savaşer de, Kağıthane'de gerçekleştirilen cirit oyunlarının dünyada ses getirdiğine değinerek, Başkan Fazlı Kılıç'ı kutladılar. Milletvekilleri Şirin Ünal ve Prof. Dr. Sevim Savaşer, Başkan Fazlı Kılıç'ın yapmış olduğu birçok etkinliğe katıldıklarını ifade ederek, bu organizelerde emeği geçenlere teşekkür ettiler.

Erzurum, Uşak, Erzincan ve Bayburt Üniversitesi Atlı Cirit Spor Kulüpleri'nin yürekleri hoplatan oyunlarını, tribünleri dolduran yüzlerce kişi de heyecanla izledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber