Başkan Acar: Doğalgaz şirketi çalışmaya başlamazsa yasal yollara başvuracağız

Afyonkarahisar Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar, doğalgaz şirketi ile aralarında imzalanan protokol şartlarına göre, ay sonuna kadar altyapı çalışmalarına başlanmaması halinde yasal yollara başvuracaklarını açıkladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Haziran 2012 13:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Suçıkan Park Tesisleri'nde, ilçedeki yazılı ve görsel medya mensupları ile köşe yazarlarıyla bir araya gelen Acar, gündemle ilgili soruları cevaplandırdı. Başkan Acar, şu anda doğalgaz şirketinin hiçbir ilçede çalışmalara başlamadığını, yetkili şirketle belediye arasında imzalanan protokol şartlarına göre, ay sonuna kadar başlanmaması durumunda yasal yollara başvuracaklarını söyledi.

Dinar-Sandıklı yol güzergahında bulunan ve çok eski bir tarihe sahip olan Suçıkan Park Tesisleri'nin özverili bir çalışma sonucu oluşturulduğunu belirten Acar, "Bu güzel tesisi sadece ilçe halkımızın değil, yoldan geçenlerin de görmesini istiyoruz. Müzemizde sergilenen araçlar özümsenecek şeyler değil. Ama Karayolları 13. bölgenin çalışmalarından ötürü bu tesise dönen kavşağı kaldırmak istiyor. Ankara taraflarından gelip Burdur, Antalya tarafına gitmek isteyenlerin uğrayabileceği nadide tesislerden birisidir burası. Biz etrafını genişletmek, giriş çıkışı kolaylaştırmak isterken, zaten dik bir yamaç gibi yapılan yolun bir de kavşağını kaldırmak istiyorlar. Ağır araçların dik yoldan gelip durması bile zorken, bu kavşağı aşanların dönüp geri gelmesi mümkün değil." diye konuştu.

Dünya'da ilk müzik yarışmasının yapıldığı ve flütü icat eden Marsyas'ın birinci olduğu belirtilen yarışmanın Dinar'da yapıldığını belirten Başkan Acar, "Uluslararası Marsyas Müzik Festivali, ilçemizin tanıtımını yapabileceğimiz tek eserimiz, bunun en iyi olması için bir gayret içerisindeyiz. Her geçen yıl biraz daha tecrübe edinerek, bilgi sahibi olarak ilerliyoruz. Bu hususta halkın da düşünce ve desteğini alarak en güzelini yapacağımıza inanıyorum." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber