Amerikalı uzmanlar Bursa'nın kentsel dönüşümüne el atıyor

Kentsel dönüşümü sağlıklı yürütmek isteyen Bursa merkez Osmangazi Belediyesi, Amerikalı dünyaca ünlü iki profesörü şehre getiriyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Haziran 2012 15:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Birinci derece deprem kuşağında yer alan Türkiye'de büyük acılara neden olan afetlere karşı yıllardır bekleyen adımlar hızla atılıyor. Dünyadaki gelişmeler ve merkezi hükümetin konu üzerindeki hassasiyetine yerel yönetimler de sahip çıkarak elini taşın altına koyuyor.

Bu kapsamda Osmangazi Belediyesi bünyesinde 1.5 yıl önce oluşturulan 'Şehircilik Akademisi' farklı bir etkinliğe imza atarak şehrin geleceğini tartışmaya açtı. Toplumun tüm kesimlerini sürece dâhil eden Osmangazi Belediyesi, uluslararası alanda da etkili isimleri Bursa'da buluşturuyor.

Dünya çapında akademik çalışmaları ve projeleri ile tanınan Harvard Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Charles Waldheim ve Texas Austin Üniversitesi'nden Prof. Dr. Frederick Steiner, 13 Haziran tarihinde Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenecek konferansa katılacak.

Ankara Üniversitesi'nden Prof. Dr. Şükran Şahin'in yöneteceği konferansta Bursa'nın kentsel dönüşümü ele alınacak. Uzmanlar, kent planlama, ekolojik planlama, peyzaj planlama ve peyzaj şehirciliği konularında düşüncelerini aktaracak.

Toplantıda Osmangazi Belediyesi'nin öncülük ettiği yeni şehircilik anlayışı da kamuoyuyla paylaşılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber