Batman'da '82 İl 82 Sahabi' programına büyük ilgi

Siyer Araştırmaları Merkezi ve Aile-Der tarafından organize edilen '82 İl 82 Sahabi Projesi'nin Batman programı Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda yapıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Haziran 2012 16:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Büyük ilgi gören program, Hafız İbrahim Yakut'un okuduğu Kur'an'ı Kerim tilaveti ile başladı. 82 İl 82 Sahabi Projesi'nin tanıtım filminin gösterimi ardından açılış konuşmasını yapan Aile-Der Başkanı Rümeysa Sütçü, derneğin çalışmaları konusunda bilgi verdi.

Sütçü, "Aile-Der ailesi olarak ilkemiz, Efendimiz'in (sas) 'Ya öğreten ol, ya öğrenen ol, ya dinleyici ya da bunları sevenlerden biri ol. Beşincisi olma helak olursun' düsturudur. Bu düsturla kişi kendini yaratanın önerdiği şekilde onun kitabına uygun olarak terbiye ederse, doğru yolu bulmuş olacaktır. Çünkü özünde rabbani terbiye içermeyen bir kişilik, hatalı ve eksik olacaktır." dedi.

İstanbul Siyer Araştırma Merkezi'nin kurucusu Araştırmacı Yazar Muhammed Emin Yıldırım ise Hz. Abdullah b. Cafer'in (İmam Abdullah'ın) hayatını ve bilinmeyen yönlerini anlattı. Hasankeyf'te Ehl-i Beyt'ten olan bir insanın, 760 senedir isminin unutulmaması ve zihinlerde bu ismin sürekli olarak hatırlanmasının çok önemli bir hikmeti olduğuna vurgu yapan Yıldırım, her zaman için bölge halkının İslam'dan yana taraf aldığını ifade etti.

İslam'ın, bölgeye, zorla veya kılıçla gelmediğinin altını çizen Yıldırım, ?Ne geldiyse adalet ile geldi. Ne kabul ettilerse de İslam'ın adalet dağıtan o mesajlarıyla kabul ettiler." dedi.

?Bu topraklar her zaman Selahaddinler, Melaye Ceziriler, Ahmed-i Hani'ler, Bediüzzamanlar yetiştirdi ve kıyamete kadar da yetiştirmeye devam edecektir." diyen Yıldırım, bu toprakların kıyamete kadar İslam yolunda mücadele eden kişileri yetiştireceğini söyledi. Programda, katılımcılara, yazarlığını Muhammed Emin Yıldırım'ın yaptığı 'Efendimiz'i Sahabe Gibi Sevmek' kitabı hediye edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber