Mersin'de yılın örnek öğrencileri ödüllendirildi

Mersin'de ?yılın örnek öğrencileri' seçilen çocuklar, düzenlenen törenle ödüllerini aldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Haziran 2012 16:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başarılı öğrencilere, ödül olarak 100 TL, mp4 müzik çalar ve kitap ile birlikte başarı belgesi verildi.

Kent genelinde 61'i ilköğretim, 20'si lise olmak üzere 81 öğrenci, ödüllerini Akdeniz Kaymakamı Zeki Arslan, Akdeniz Belediye Başkanı M. Fazıl Türk ve Akdeniz Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan'ın elinden aldı. Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Konferans Salonu'nda düzenlenen törene, protokol üyelerinin yanı sıra müdürler, öğretmenler, yılın örnek öğrencileri ve veliler katıldı. Veliler, çocuklarının fotoğrafını çekmek için adeta birbirleriyle yarıştı.

Törende bir konuşma yapan Akdeniz Kaymakamı Zeki Arslan, 'Yılın Örnek Öğrencisi Projesi' sayesinde eğitimin kalitesinin yanı sıra, öğrencilerin motivasyonunun yükseldiğinin altını çizdi.

?Geleceğimiz olan gençlerimizi eğitebiliyor muyuz?' sorusuna cevap bulmak amacıyla projeye başladıklarını dile getiren Kaymakam Arslan, ?Öğrettiklerimizi yazılı ve sözlü sınavlarla test edebiliyoruz. Ancak en az onun kadar önemli olan, kendileri, aileleri ve toplum için faydalı davranışları sergilemeleri. Seçilen öğrencilerimiz, derslerinin yanında, insan haklarına duyarlı, çevre konusunda bilinçli, hayvan haklarına varıncaya dek örnek davranışlar sergiliyor. Bu yüzden seçildiler. Hepsini tebrik ediyorum.? şeklinde konuştu.

Akdeniz Belediye Başkanı M. Fazıl Türk ise eğitime özel önem verdiklerini söyledi. Türk, okulların fiziki şartlarının iyileştirilmesi yanında, bina tahsisi noktasında da eğitim sürecine katkı sunmayı sürdüreceklerini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber