Türkçenin gülleri Erzurum'da yürüdü

Türkçe Olimpiyatları finallerinin ardından Erzurum'a gelen 20 ülkeden 90 misafir öğrenci, Erzurumluların katılımıyla Çifte Minareli Medrese'nin önünden Havuzbaşı'na kadar yürüdü.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Haziran 2012 18:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Misafir öğrencilerin İstiklal Marşı'nı okuması Dadaşlara coşkulu anlar yaşattı.

Dün akşam saatlerinde hava yoluyla Erzurum'a gelen misafir öğrenciler Erzurumlular tarafından karşılandı. Araç konvoyu ile şehir turu atan öğrenciler, geceyi Aziziye Belediyesi'ne ait termal otelde geçirdi. Konuk öğrenciler sabah saatlerinde ise Türk ailelere misafir oldu. Ardından protokolü ziyaret eden öğrenciler, daha sonra Çifte Minareli Medrese'nin önünden Havuzbaşı'ndaki Atatürk Anıtı önüne kadar yürüdü.

Yürüyüşe Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, İl Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge ile protokol katıldı. Dadaşlarla el ele kol kola yürüyen misafir öğrenciler Havuzbaşı'ndaki Atatürk Anıtı'na kadar vatandaşların alkışları eşliğinde geldi. Atatürk Anıtı önünde İstiklal Marşı okuyan öğrenciler daha sonra prova yapmak üzere kültür şöleninin gerçekleştirileceği Erzurum Stadyumu'na hareket etti. Yürüyüşe çevre illerden vatandaşların ve sivil toplum örgüt temsilcilerinin de katılması dikkat çekti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber