Şoförler Odasından korsan taşımacılık uyarısı

Malatya Şoförler ve Otomobilciler Odası, korsan taşımacılık yapanlara karşı ağır yaptırımların uygulanacağını bildirerek, sicil kaydı, izin ve ruhsatı bulunmayanların ticari yolcu taşımacılığı yapmaması uyarısında bulundu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Haziran 2012 18:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Malatya Şoförler ve Otomobilciler Odası'ndan yapılan yazılı açıklamada, 6321 sayılı Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunun, 03 Haziran 2012 tarih ve 28312 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiği, kanun değişiklikleri arasında 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun korsan taşımacılığı yasaklayan Ek Madde 2'sine bir fıkra getirildiği hatırlatılarak, "Yasa maddesine 'ilgili belediyeden izin veya ruhsat almaksızın, belediye sınırları dahilinde ticari amaçlı yolcu taşıyan kişiye, araç sahibine, bağlı bulunduğu durak, işyeri ve işletmelerin sorumlularına birinci fıkrada gösterilen idari para cezası üç kat olarak, fiilin işlendiği tarihten itibaren bir yıl içinde tekerrürü halinde ise beş kat olarak uygulanır. Ayrıca, araç her defasında altmış gün süre ile trafikten men edilir. Ayırıcı işareti bulunmayan üçüncü fıkra kapsamındaki araçlardan taşımacılık hizmeti alanlara da birinci fıkrada belirtilen cezanın üçte biri oranında idari para cezası uygulanır' şeklindeki madde eklenmiştir" denildi.

Bu değişikliğe göre, yeni uygulamada ağır para cezası ve idare yaptırım bulunmaktadır diye kaydedilen açıklamada, "Araçları motorlu araç tescil ve trafik belgesinde gösterilen maksadın dışında kullananlar ile sürülmesine izin veren araç sahiplerine 2012 yılı için 650 TL para cezası bulunmaktadır. Yeni uygulamaya göre, korsan olarak taşımacılık yapanlara ve sorumlulara önce bin 950 TL, bir yıl içindeki tekrarında ise 3 bin 250 TL para cezası verileceği gibi, araçlar her defasında 60 gün süreyle trafikten men edilecek" ifadelerine yer verildi.

Açıklama şöyle devam etti:

"Korsan araçlarda yolculuk yapanlara ise yine para cezası bulunuyor. Bu uygulamayı ve idari yaptırımı destekliyoruz. Şoför ve nakliyeci esnafımızın hak ve menfaatlerinin korunması bakımından, devletin esnafı koruma ve destekleme görevini yerine getirmesi hususunda, yasal düzenlemelerden taviz verilmemesini istiyoruz."

Şoförler ve Otomobilciler Odası'nın açıklamasında, izin veya ruhsat almaksızın, esnaf sicili ve kaydı yaptırmadan ticari taşımacılık yapanların oda ya da Esnaflar Birliği'ne bildirilmesi halinde, gerekli olan işlemlerin taviz verilmeden yerine getirileceği kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber