Eğitim merkezinde 2 bin 440 kadın ve çocuk eğitilecek

Adana'nın Yumurtalık ilçesine bağlı Yeşilköy beldesi Belediye Başkanı Mithat Altunay, hizmete giren ?Kültür Sanat ve Eğitim Merkezi'nde' bin 600 kadın ile 840 çocuğa eğitsel, sosyal ve kültürel hizmet verileceğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Haziran 2012 10:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yeşilköy ve Kaldırım beldelerince ortaklaşa inşa edilen ?Kültür Sanat ve Eğitim Merkezi' törenle hizmete girdi. Binanın açılışını yapan Adana Vali Yardımcısı Fikret Deniz, ?örnek proje' derken emeği geçenlere teşekkür etti. Deniz, projenin hayata geçirilmesi için büyük katkı sağlayan Yeşilköy Belediye Başkanı Mithat Altunay ile Kaldırım Belediye Başkanı Refik Şen'e birer plaket takdim etti.

Yeşilköy Belediye Başkanı Mithat Altunay, Kaldırım ve Yeşilköy beldelerine eşit mesafede olan merkezde kadın ve çocukların eğitimine katkı sağlanacağını, bunun yanında bölge insanı arasındaki kültürel ve sosyal bütünleşmenin de sağlanacağını anlattı. Bundan sonrada kadınlara mesleki becerilerini kazandırmak, işbirliği ve dayanışmalarını sağlamak için tüm yetkilerini kullanacaklarını belirten Başkan Altunay, konuşmasını şöyle sürdürdü: ?Bölgemizde kadın kooperatif derneklerini oluşturulması, sağlık göstergelerinde iyileşme sağlanması, aile planlanması yöntemlerinin etkin kullanılması. Doğurganlığın düzenli, kadın yaşam sürecinin uzatılması, anne ve çocuk ölümlerini azaltılmasını istiyoruz. Çocuklarımızın da eğitim performanslarının artırmak, düşünce becerilerini geliştirmek, sosyalleşme ve öz güven kazandırmak, çocuklarımızın işbirliği ve dayanışma birliktelik duygusunun gelişmesini sağlayacağız.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber