Van'a dönüşler başladı

Van'da meydana gelen depremin ardından Gaziantep'e yerleşen aileler, memleketlerine dönmeye başladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Haziran 2012 11:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

9 Kasım 2011'de Van'da meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki depremin ardından Gaziantep'e yerleşen ailelerin Van'a dönüşleri başladı. Depremin izlerini Gaziantep'te silmeye çalışan Vanlı aileler, havaların ısınması ve okulların tatil edilmesiyle bir bir Van'a dönüyor. Eşyalarını kamyonlara yükleyerek kendilerine tahsis edilen evleri boşaltan aileler, kendilerine yardım eli uzatan yetkililere ve Gaziantep halkına dua ile birlikte teşekkür etti.

Gaziantep'te bulunan Gürpınarlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin Başkanı Esat Yetmez, depremzedelerin Gaziantep halkıyla bütünleştiğini ve sıkı dostluklar edindiğini söyledi. Gazianteplilerin Van'dan gelen depremzedelere evlerini ve yüreklerini açarak fedakarlık ettiğini ifade eden Yetmez, "Van depreminin ardından Gaziantep'e gelen depremzedeler oldu. Bunların içinde akrabalarımızda var. İlk geldiklerinden bugüne kadar bizlerinde destekleri oldu. Bu aileler tekrar geri dönüş yapıyor. Van'da binalar yapılmaya başlanmış. Van daha güzel bir hale gelecektir. Eski Van'dan daha güzel bir Van göreceğiz. Gaziantepliler fedakarlık yaptı. Zaman zaman zorluklarda yaşandı. Kışa denk gelince zorluklar yaşandı. Havalar ısındı, aileler memleketlerine dönüyorlar. Depremzede kardeşlerimiz nasıl Gaziantep'e geldilerse o şekilde de tekrar geri dönüyorlar. Gaziantep protokolünü tebrik ediyorum. Bu ailelerle yakından ilgilendiler" dedi.

Yıkılan evlerinin yerine yenisi yapılıncaya kadar çadırda yaşam mücadelesi vereceklerini dile getiren depremzede Osman Bozan, "9 Kasım'daki Van depreminin ardından Gaziantep'e yerleştik. Burada Gaziantep halkının ilgisini gördük. Buraya yerleşenlerin yüzde 99'u tekrar geri dönüyor. İster istemez kendi memleketimize dönüş yapacağız. İnşallah Van'ı tekrar Van yapacağız. Şu anda Van'da evlere giremeyiz. Çadırda devam edecek hayat çünkü evlere yıkım emri verilmiş. Çocuklarımızın eğitimi için bekledik. Okullar kapandı geri dönüş yapıyoruz" diye konuştu.

Depremzede Mehmet Barış da, "Zamanımız doldu geri dönüyoruz. Burada okulda çalışıyordum. Babamlar oradalar. Onlar durumun düzeldiğini söylediler. Şimdi memleketimize dönüyorum. Gaziantep'ten ve halkından son derece memnun kaldım. Tekrar memleketimde işimin başına döneceğim" şeklinde konuştu.

Depremzede ailelerin taşınma ve eşyaları kamyonlara yükleme işlerine, mahalledeki komşuları da yardım etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber