Büyükelçi Hubinger: Gaziantep'teki yatırım imkanlarını inceliyoruz

Çek Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Vaclav Hubinger, Gaziantep'te yatırım olanaklarını yerinde incelemek için şehre geldiklerini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Haziran 2012 12:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hubinger ve beraberindeki heyet Gaziantep Sanayi Odası (GSO)Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu'nu ziyaret etti. Konukoğlu, ziyarette Büyükelçi Hubinger ve heyete Gaziantep sanayisine ilişkin bilgiler verdi. Konuk iş adamlarını Gaziantep'te yatırım yapmaya davet eden Konukoğlu, Gaziantep'in Çek Cumhuriyeti ile mevcut bir işbirliğinin olduğunu, amaçlarının ise bu işbirliğini daha ileriye taşımak olduğunu söyledi.

İki ülke arasındaki ekonomik işbirliğinin daha da arttırılması adına oluşturulacak her türlü proje ve işbirliklerine destek vermeye hazır olduklarını kaydeden Konukoğlu, "Bu noktada bugün bu ziyareti oldukça önemsiyor ve yeni işbirliklerine bir adım olmasını diliyorum.? dedi.

Büyükelçi Vaclav Hubinger ise Konukoğlu'na gösterdiği misafirperverlikten dolayı teşekkür ederek, Gaziantep'e yatırım olanaklarını yerinde incelemek için geldiklerini söyledi. Hubinger, Konukoğlu'na Çek Cumhuriyeti'nde faaliyet gösteren işletmelerin yapısına ilişkin bilgiler verdi.

Bu arada konuşmalar devam ederken heyette bulunan işadamları ile Gaziantepli sanayiciler arasında GSO'nun düzenlediği organizasyonla ikili iş görüşmeleri gerçekleştirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber