Bahçeli: CHP'nin görüşme talebine esastan ve usulden kapalıyız

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Biz CHP'nin çağrı ve görüşme talebine esastan ve usulden kapalıyız ve bu tavrımızı da her şart altında sürdüreceğiz." dedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Haziran 2012 13:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Partisinin haftalık grup toplantısında konuşan Bahçeli, CHP'nin terör konusundaki randevu talebini değerlendirdi. AK Parti ve CHP'ye "Size göre madem Kürt sorunu vardır o halde bu sorunun kapsamında neler ve hangi konu başlıkları bulunmaktadır? PKK terör örgütünün silah bırakması için size göre hangi tavizler verilmeli, hangi reçeteler sunulmalıdır? Sözde Kürt sorununun üzerine binen bölücülüğün seyisleri, sorun olarak neyi görmekte, neyi kast etmektedir? Çözüm diye tribün mantığıyla hareket eden bu zihniyetler; Türk milletini etnik kimliklere bölmeyi, önce özerkliği, ardından federasyonu, daha sonra da Kürdistan'ı kurmayı mı planlamaktadır? Türkiye'nin iki milletli, iki devletli ortaklık devletine dönüşmesi için kimlerin projelerine kapaklanmışlar, kimleri kılavuz olarak seçmişlerdir?" sorularını yönelten Bahçeli, soruların mutlaka cevaplanmasını istedi.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın Kürtçe'nin seçmeli ders olabileceğine dair sözlerine de tepki gösteren Bahçeli, "Çürümüş görüşleri de gelinen tehlikenin büyüklüğü hakkında hepimize bir fikir vermektedir. Bundan sonra da İmralı canisinin serbest kalması ve Başbakan Erdoğan'ın yeni kardeşleri arasına karışması bizim açımızdan imkânsız olmayacaktır. Şu hazin tabloya bakınız ki ana dilde eğitime kapı aralayan AK Parti, CHP ile kurduğu ittifakla Türk milletini parçalamayı edepsizce kafasına koyduğunu göstermiştir. Çözüm diye tempo tutanların hepsi aynı karanlık sokakta el ele tutuşmuştur. Türk milletini bölerek çözüme ulaşılacağını, vatanı ayırarak sorunun biteceğini, devleti yararak silahların susacağını kim iddia ediyorsa bilsin ki uşaklık ruhuna sinmiş, nankörlük zihnine yerleşmiştir. Şu ibretlik gelişmelere bakınız ki, bugün bizim çözüm karşısında, silahın yanında olduğumuz hayâsızca iddia edilmektedir. Evet biz, PKK'nın da, bölücülüğün de, şeytan üçgeninin de tam karşısındayız ve yerimizi muhafazaya da devam edeceğiz. Bu açıdan CHP'nin analar ağlamasın sözünü istismar olarak değerlendiriyoruz ve aynısıyla AK Parti de görüldüğünü ve yaşandığını ifade ediyoruz. Analar ağlamasın denildikçe, maalesef onlarca acı hadise yaşanmış, şehitlerimiz kefensiz toprağa düşmüşlerdir. Bizim bir tek anamızın, bir tek bacımızın, bir tek kardeşimizin gözyaşlarının akmasına tahammül etmemiz ve bunu olağan görmemiz bile söz konusu değildir." diye konuştu.

"AK PARTİ VE CHP'NİN GÖRÜŞLERİYLE KANIN DURMASI MÜMKÜN DEĞİL"

"Üstüne basa basa ifade ediyorum ki, ne AK Parti'nin ne de CHP'nin görüşleriyle kanın durması, gözyaşlarının dinmesi ve acıların son bulması mümkün değildir." diyen Bahçeli, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Yıkım projesinin başından beridir yaşanan da bu olmuştur. Ayrıca bizim, sözüm ona CHP'nin sunduğu öneri setinde yapılacak bir isim değişikliğiyle, mesela CHP Genel Başkanının 'gerekirse ak saçlılar deriz' uyanıklığıyla kapılarımızı açacağımızı zannedenler büyük bir yanılgı ve yanlış içindedir. Biz öze bakıyoruz, mazrufa odaklanıyoruz. Bunun içinde yıkım koalisyonuyla masaya oturmamız, bölünme arayışlarına dördüncü ayak olarak katılmamız önce milletimizi, sonra da kendimizi inkar anlamına gelecektir. Dolayısıyla biz CHP'nin çağrı ve görüşme talebine esastan ve usulden kapalıyız ve bu tavrımızı da her şart altında sürdüreceğiz. Kabul edilmelidir ki, AKP ile CHP eğer milli mücadele yıllarında da bulunsaydı, vatanı hemen teslim ederler ve milletimizi âdeme mahkûm etmekten asla hicap duymazlardı. Şunu bir defa bariz olarak söylemeliyim ki, bölücü teröre müzakereci bir bakışla yaklaşıldıkça, katiller azacak, zıvanadan çıkacak ve saldırılarını artıracaklardır. Çare milletimizin birlikte yaşamasının teminat altına alınması, aramıza hendek kazmaya çalışanlara fırsat verilmemesidir. Çıkış Türk milletinde buluşmadır, millet gerçeğini anlamak istemeyenlerin hakkından gelmektir.Şu anda dağda veya ovalarımızda ellerinde silah bulunan teröristler vardır. Bunların kökünü kazımaya Türk devletinin gücü yeterlidir. Eksik olan ise milli iradeye tam olarak sadakat gösterilememesidir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber