Fuar Termal Otel 400 kişiye istihdam sağlayacak

Afyonkarahisar'da yapımı süren, Türkiye'nin en büyük termal otel ve tedavi merkezi olacak Fuar Termal Otel Sağlık-Turizm-Kongre Merkezi inşaatının 1,5 yıl içinde tamamlanacak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Haziran 2012 13:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

400 kişinin istihdam edilmesi beklenen sağlık, dinlence ve kongre turizminin birarada olacağı, 300 bin metrekarelik alandaki tesisler 50 milyon dolara malolacak.

Türkiye'nin termal kaynaklarının yüzde 33'üne sahip Afyonkarahisar'da mevcut beş adet beş yıldızlı otel dışında, üç adet beş yıldızlı otelin yapımı devam ediyor. İki yıl içinde tamamlanması beklenen otellerin toplam maliyeti 180 milyon doları buluyor. Bu otellerden, 50 milyon dolarlık yatırımla kongre, sağlık ve eğlence turizmini birarada sunacak Fuar Termal Otel'in yapımı sürüyor.

EĞLENCE YANINDA BİR TEDAVİ MERKEZİ OLACAK

Fuar Grup Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Yücel, Fuar Termal Otel'in aynı zamanda bir tedavi merkezi olacağını söyledi. Teşhis ve tedaviye yönelik Fuar Termal Otel bünyesinde bir tıp merkezi kurulacağını belirten Yücel, başta fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanı olmak üzere acil, diş, dahiliye, çocuk, kardiyoloji branşlarında uzman hekim istihdam edileceğini, fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezinde bütün termal sağlık uygulamalarının yeralacağını kaydetti.

Yücel, ?Bilimsel çalışmalar göstermiştir ki termal tedavi uygulamaları, başta romatizmal hastalıklar olmak üzere psikiyatrik hastalıklar dahil tüm branşlarda primer tedavi ya da tamamlayıcı tedavi yöntemi olarak kullanılmaktadır. Fuar Termal Otel'de, Fuar Hastanesi'yle entegre bir şekilde termal tedavi en kapsamlı şekilde uygulanacaktır. Termal kür havuzları ve termal tedaviyle ilgili diğer tüm birimler için otel kapasitesinin büyüklüğüne paralel olarak optimum alanlar ayrılmıştır.? dedi.

Yücel, yurt içi ve yurt dışından her yaş grubuna hitap edebilecek bir altyapıya sahip olacak otelde, müşteriler, bir taraftan tedavilerini sürdürürken, diğer taraftan tüm aile fertleriyle birlikte eğlenceli bir tatil geçirebileceklerini anlattı. Ömer-Gecek Termal Havzası'nın en prestijli termal turizm bölgesi olduğunu ifade eden Yücel, açılacak olan Zafer Havalimanı'na 15 dakika mesafede olan otel alanının, yapımına başlanan hızlı tren istasyonunun hemen yanında yeraldığını kaydetti.

Fuar Termal Otel'in 133 bin metrekarelik kapalı alana sahip Türkiye'nin en büyük termal otel ve tedavi merkezi olacağını kaydeden Yücel, şunları söyledi: ?Konaklama birimleri 38 bin metrekare, yaşam alanları/yeme içme birimleri 30 bin metrekare, SPA birimleri 35 bin metrekare, kongre merkezi 30 bin metrekarelik kapalı alanda yer almaktadır. Otel bünyesinde konaklama birimleri yanında toplantı salonları, değişik konseptlerde restoranlar, kapalı ve açık yüzme havuzları, termal havuzlar, SPA/Wellness birimleri, alışveriş mağazaları, oyun ve eğlence alanları, fitness salonları, estetik merkezi, teşhis ve tedavi birimleri bulunacaktır.?

Şükrü Yücel, toplam 500 odalı bin 250 yatağa sahip otelde, erkek ve bayan bölümlerinde ayrı ayrı olmak üzere 150 metrekarelik iki adet termal havuz, iki adet kapalı havuz, iki adet kapalı çocuk havuzu ve 550 metrekarelik açık aqua havuzu bulunduğunu dile getirdi.

Ayrıca, otelde 5 bin kişilik kongre merkeziyle birlikte, 8 adet küçük toplantı salonu ve 50 bin metrekarelik bir alanda kür parkı bulunacak. Bu alan tamamen ağaçlandırılarak çay bahçeleri, piknik alanları ve yürüyüş parkurları yapılacak. Yatırımın 1,5 yıl içinde tamamlanmasıyla ilk etapta 400 kişiye iş imkanı doğacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber