30 bin meslek liseli aileleriyle birlikte YÖK'ü protesto edecek

Haber Giriş : 01 Temmuz 2005 08:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir'de 33 Anadolu teknik ve endüstri meslek lisesinde eğitim gören 30 bin öğrenci ve aileleri, YÖK'ü protesto etmeye hazırlanıyor.

YÖK'ün meslek liselerine uyguladığı katsayı uygulamasına tepki gösteren İzmir Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Liseleri Aile Birlikleri Üst Kurul Başkanı Kerim Kaşka, 33 okulun aile birliği başkanlarıyla yaptıkları toplantı sonunda çocuklarının önündeki katsayı engelinin kaldırılması için eylem kararı aldıklarını söyledi.

Karar çerçevesinde ilk etapta okul önlerinde oturma eylemi yapacaklarını kaydeden Kaşka, bu uygulamanın ses getirmemesi halinde 30 bin öğrenci ve 60 bin ebeveynle birlikte Ankara'ya yürüyerek YÖK'ün önüne siyah çelenk bırakacaklarını kaydetti. Ayrıca Danıştay'a da mağduriyetleri hakkında binlerce dava açacaklarını, hattâ Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne de (AİHM) gidebileceklerini belirtti. Kaşka, YÖK Başkanı Erdoğan Teziç ve yönetim kurulunun meslek liselerine karşı sert tutumuna anlam veremediklerini, çocuklarının gelecekleriyle kimsenin oynama hakkı bulunmadığını vurguladı.

İmam hatip liselerinde eğitim gören öğrencilerin de bu ülkenin insanı olduğuna değinen Kerim Kaşka, eğitimde siyasi düşüncenin yerinin olmadığını ifade etti.

Mecburi eğitimin 8 yıla çıkarılmasından sonra meslek liselerine yönelik olumsuz bir süreç başlatıldığını vurgulayan Aile Birlikleri Üst Kurul Başkanı Kerim Kaşka, bu süreç sonrası meslek liselerinin kapanma noktasına geldiğini belirtti. Tedbir alınmaması halinde teknik eleman açığının büyüyeceğini ve toplumda boş gezen genç sayısının artacağını savunan Kaşka, ?Meslek liselerinde verilen mesleki bilginin kaynak teşkil ettiği bölümlere girişte meslek lisesi mezunlarına ek puan verilmesi adaletli olacak. Sayın YÖK Başkanı, binlerce gencin ve ülkenin geleceğiyle oynamaktan vazgeçsin.? şeklinde konuştu.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber