Belde halkı ulaşımın engellenmesini protesto etti

Afyonkarahisar'ın İhsaniye ilçesi Karacaahmet belde sakinleri, belediyeye ait toplu taşıma araçlarının çalışma izninin durdurulmasını protesto etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Haziran 2012 16:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın belediyelere gönderdiği toplu taşıma ile ilgili yazının ardından, İhsaniye ilçesine bağlı Karacaahmet beldesinden ne ilçeye ne de şehre araç gitmemesi vatandaşların tepkisine sebep oldu. Karacaahmet beldesindeki kadın ve çocuklar, toplu taşıma haklarının geri verilmesi için belediye önünde toplanarak eylem yaptı.

Sloganlar atan kadın ve çocukları dinlemek için gelen Belediye Başkanı Mehmet Yılmaz, belediye olarak şirket kurma çalışması yaptıklarını, bir süre daha vatandaşların bu konuda beklemesini istedi. Başkan Yılmaz'a, iki aydır bu sorunla yaşadıklarını anlatan kadınlar, artık sorun yaşamak istemediklerini ifade ettiler.

Olayların büyümesi üzerine belediyenin önüne jandarma ekipleri geldi. Kısa süre sonra beldeye gelen İhsaniye Kaymakamı Ömer Faruk İlhan, eylem yapan kadınlara, sorunun belediyeden kaynaklanmadığını anlattı. Kadınların, soruna çözüm bulunmasını talep etmesi üzerine, bu konuda bir şey yapamayacağını aktaran İlhan, Antalya Bölge Müdürlüğü'nün, oluşabilecek sorunları görmeden kararı belediyelere gönderdiğini kaydetti.

Kaymakam İlhan, ?Aslında ilçe trafik komisyonlarının bu konudaki yetkisi daha da artırılsa bu tür tatsız olaylar yaşanmaz. Bölge müdürlüklerinin özellikle ilçe gerçeklerinden bağımsız olarak vermiş oldukları kararların sıkıntısını yaşadık. Nerede ise birkaç aydır Karacaahmet'in araçları mevzuattan dolayı çalışamıyor. Resmi işlemleri yetiştiremediler. Biz de bugün bir inisiyatif kullanıp, halkın mağduriyetini ortadan kaldırma adına araçların tekrar çalışmasına müsaade ettik. Birkaç hafta içerisinde resmi işlemler bitince sağlıklı bir şekilde taşımacılık faaliyetleri başlayacak.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber