İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Başbakan Erdoğan, Rektörlerle 22 Eylül'de yeniden bir araya gelineceğini söyledi

Haber Giriş : 17 Eylül 2003 11:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Başbakan Erdoğan, Rektörlerle 22 Eylül'de yeniden bir araya gelineceğini söyledi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti MKYK toplantısında "AK Parti'nin oy oranı yüzde 42. Ancak bu bizi rehavete sürüklememeli" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan AK Parti MKYK toplantısında "AK Parti'nin oy oranı yüzde 42. Ancak bu bizi rehavete sürüklememeli" dedi. Başbakan, Irak konusunda karar alınmadığını belirterek açıklama yapılmaması uyarısında bulundu. Başbakan Erdoğan, YÖK Kanunu'nu çıkartacaklarını belirtirken, rektörlerle yaptığı görüşme hakkında bilgi verdi. Erdoğan, AK Parti MKYK toplantısında yapılan anketlerde AK Parti'nin oylarının yüksek çıktığını belirterek, "Son yapılan iki ankette AK Parti'nin oy oranı yüzde 42 çıkarken, CHP'nin oy oranı ise yüzde 16 çıktı. Ama rehavete kapılmamız gerekiyor. Yerel seçimlerde en iyi sonucu almak zorundayız" diye konuştu.

Irak konusunda konuşmayın

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Komisyonu Başkanı Mehmet Dülger başta olmak üzere Irak konusunda "Bu konudaki temaslarımız devam ediyor. Irak konusunda alınmış bir kararımız yok. Kimse bu konuda bağlayıcı açıklama yapmasın"uyarısında bulundu.

Başbakan'dan rektörlere fırça

Erdoğan YÖK Kanunu ile ilgili tartışmalara temas ederek, "Rektörler beni ziyaret etti. 'Biz bu çağdışı tasarıya karşıyız' dediler. Ben de kendilerine 'Bu tasarıyı 40 kişilik akademik komisyon hazırladı. Bu söylediğiniz onlara hakarettir. Sizden beklediğimiz, bu tasarının olumlu ve olumsuz yönlerini bildirmenizdir. Toptan karşı çıkmanız yanlış bir davranıştır'dedim. 22 Eylül'de yeniden biraraya gelmeye karar verdik. Bu arada bazı rektörler Kara Kuvvetleri Komutanı'nı ziyaret etmiş. Orada ne konuşulduğunu bilmiyoruz. Ama mutabakat halinde YÖK Kanunu'nu değiştireceğiz" diye konuştu.
Yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber