Baro başkanı meslektaşına hakaret ve tehditten yargılanmaya başlandı

Eskişehir Barosu Başkanı Avukat Rıza Öztekin hakkında, baro Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Ural'a toplantı sırasında tehdit ve hakaret içerikli sözler sarf ettiği gerekçesiyle 3 aydan 2 yıla kadar hapis talebiyle açılan davanın görülmesine başlandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Haziran 2012 17:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eskişehir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasına tutuksuz sanık Baro Başkanı Öztekin ile şikayetçi Ural ve avukatları katıldı. Hakkındaki iddiaları kabul etmeyen Öztekin, o toplantıda öyle bir söz ve eylem gerçekleştirmediğini belirtti.

Baro Yönetim Kurulu toplantılarının 25 metrekarelik bir alanda yapıldığını, davacı Avukat Ural'ın da bu toplantılarda kendisinden uzakta oturduğunu anlatan sanık Öztekin, " Toplantılarda çeşitli konuşmalar olmuştur. Ama Ural'a öyle hakaret ve tehdit içerikli sözler söylemedim. Salonumuz geniş, Ural toplantılarda masanın en uzağında oturuyor." dedi.

Şikayetçi Ural ise o günkü toplantıda stajyer 3 avukata yeterli eğitim verilmediğini düşündüğü için ilgili maddeye şerh koyduğunu bunun üzerine başkanın kendisine, "Neden aldığımız karara muhalefet ediyorsun? Hasta mısın nesin sen? Bir gün senin hakkında öyle bir yorum yapacağım, göreceksin sen." şeklinde tehdit ve hakaret içerikli sözler söylediğini kaydetti.

Şikayetçi ve sanığın ifadelerinin ardından tanıkların dinlenmesine geçildi.

DAVUL ÇALSALAR BAŞKANIN SÖYLEDİKLERİNİ DUYARIM

Baro Başkan Yardımcısı ve Tepebaşı Belediyesi Hukuk Müşaviri Avukat Şenol Gündoğdu, başkanın şikayetçi için tehdit, hakaret içerikli bir söz söylemediğini belirterek, " Her ne kadar gürültülü olursa olsun, başkanın dediklerini en iyi ben duyarım. Gerekirse başkanın yanında davul çalınsın, ben dediklerini daha iyi duyarım. Çünkü ben onun en yakınındaki adamım." diye konuştu.

Tanık Avukat Serkan Müslüm Tuğcu, muhalefet şerhi üzerine tartışmaların yaşandığını ancak ikili arasında geçen sözleri duymadığını belirtti.

Tanık Seydi Tiftik ise o gün şikayetçi Ural'ın şerh koyması üzerine başkan ile aralarında tartışma yaşandığını, bu esnada Başkan Öztekin'in, "Her şeye muhalefet ediyorsun yorumun ne?" diye sordu. Bunun üzerine Ural, "Ben yorumumu yapacağım." yanıtını verdi. Bu ifade üzerine Başkan Öztekin'in yüksek ses tonuyla Ural'a "Ben sana bir yorum yapacağım göreceksin. Hasta mısın sen." karşılığını verdi. Tiftik, bu ifadelerin herkesin duyabileceği şekilde konuşulduğunu, bu nedenle de herkesin duyması gerektiğini vurguladı.

Bu arada, tanıklardan Tiftik ile diğer tanıkların ifadelerinin birbirini tutmaması dikkat çekti. Mahkeme heyeti bu durumun tuhaf olduğunu belirterek, tanıklara yeniden bu soruyu yöneltti. Ancak, 6 tanıktan 5'i "Böyle bir söz konuşulmadı, hatırlamıyoruz. Konuşulsa duyarız." şeklinde cevap verdi.

Şikayetçi Ural'ın avukatları, tanıklardan bazıların tarafsız davranmadığını vurgulayarak, ?Tanıkların 5'i seçimlere başkan ile birlikte girmiş. Verdikleri ifadelerle de başkanı kollamaktadırlar. Bu nedenle tanıkların ifadeleri geçersiz olmalı. Bu durum Ceza Muhakemeleri Kanunu'na aykırıdır.? diyerek tanıkların ifadelerinin iptal edilmesini talep etti.

Mahkeme savcısı mütalaayı hazırlamak için ek süre istedi. Dava, mütalaanın hazırlanması için 12 Temmuz 2012 tarihine ertelendi.

Öte yandan, savcılığın 5 tanığı dinlerken, bildirilmesine rağmen diğer tanık Tiftik'i soruşturma aşamasında dinlemediği, bu nedenle Tiftik'in yapılan itiraz üzerine sonradan dinlendiği ortaya çıktı.

Başkan Öztekin hakkında tehdit suçundan TCK'nın 106. maddesi gereğince 3 aydan 2 yıla kadar, kamu görevlisine karşı hakaret suçundan ise 1 yıldan az olmamak üzere hapis cezası isteniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber